Aedifica breidt portefeuille zorgvastgoed verder uit

Foto Freepik

Aedifica Nederland BV investeert opnieuw in zorgvastgoed. Eind september maakte de dochteronderneming van de Belgische ontwikkelaar Aedifica NV al bekend zorgvastgoed te ontwikkelen in Heerenveen en Scheemda. Nu zijn Leiden, Oss en Amersfoort aan de beurt. Aedifica begroot een investering van in totaal 35 miljoen euro en trekt ongeveer 12 miljoen euro uit voor afwerking, renovatie en herontwikkeling van de aangekochte panden. Aedifica bevestigt de positieve verwachtingen van deze markt door in nog geen maand tijd meer dan vierhonderd zorgwoningen aan de portefeuille toe te voegen.

Gielens: “Uitbreiden op aantrekkelijke stedelijke locaties”

CEO van Aedifica Stefaan Gielens stelt dat zijn bedrijf uitbreidt op volgens hem “aantrekkelijke stedelijke locaties”. Zo start binnenkort de bouw op een nieuwe locatie in Heerenveen. Hiermee is op termijn 22 miljoen euro gemoeid. De accommodaties in Leiden, Oss en Amersfoort zijn de jongste aanwinsten van Aedifica. Met het ingecalculeerde bijkomende investeringsbudget van 12 miljoen euro hoopt Gielens hier “een nog beter rendement [te] kunnen realiseren”. De vastgoedontwikkelaar verwacht ook in de nabije toekomst niet stil te zitten. “Aedifica ziet nog altijd goede mogelijkheden in Nederland, we zijn er dan ook van overtuigd dat we meer investeringen op de Nederlandse zorgtvastgoedmarkt zullen doen.”

Leiden, Oss en Amersfoort

Aedifica neemt De Statenhof in Leiden, Residentie Sibelius in Oss en Residentie Boldershof in Amersfoort over van ECR. Hier wonen senioren zelfstandig, maar zij kunnen naar behoefte zorg aanvragen. Ook intensieve verzorging is mogelijk. Verschillende onderdelen van ECR exploiteren de zorglocaties. De huurovereenkomsten met de exploitanten kennen een looptijd van 25 jaar. De uitbreiding en renovatie van de locaties De Statenhof en Residentie Boldershof moet eind 2019 voltooid zijn. De oplevering van Residentie Sibelius laat tot 2022 op zich wachten.

DELEN