Albert Heijn voegt horecaformules toe aan supermarkten

Creative Commons by Maurits90 Wikipedia
Foto Maurits90 Wikimedia

Op vrijdag 24 februari werden in de Albert Heijn XL vestiging aan het Gelderlandplein in Amsterdam twee nieuwe modules geopend voor de verkoop van vers bereide producten en maaltijden. Nadat eerder reeds supermarktketens Jumbo, Dekamarkt en Plus begonnen met horeca-activiteiten naast de verkoop van levensmiddelen, gaat Albert Heijn in de komende tijd haar eigen twee horecaformules uitrollen. De twee concepten, het ‘Bakery Café’ en de ‘Deli Kitchen’, moeten inhaken op de trend dat mensen steeds vaker buiten de deur eten.

Bakery Café en Deli Kitchen

De twee horecamodules worden verzorgd door foodservicebedrijf Bakerstreet. Dit bedrijf, voortgekomen uit Bakker Bart, is bekend van onder meer de deli2go-shops in tankstations van Shell. Het Bakery Café heeft met name verse (belegde) broodjes in de aanbieding. Daarnaast kan er uit negen soorten koffies gekozen worden van Perla Excellent, naast verschillende sappen en smoothies. De Deli Kitchen zal zich meer richten op warme gerechten en salades. Klanten kunnen zelf de salades samenstellen uit dertig ingrediënten en ook de toppings van de pizza’s kunnen door de klant zelf gekozen worden. Een aantal van de aangeboden maaltijden zijn speciaal voor de Albert Heijn samengesteld door verschillende chefkoks.

Marit van Egmond: “de traditionele eetpatronen veranderen”

Marit van Egmond, commercieel directeur van Albert Heijn, ziet dat het aantal momenten op de dag dat mensen eten toeneemt. Bovendien eten mensen vaker onderweg en buitenshuis. Door retail met foodservice te combineren hoopt Albert Heijn op deze trend in te haken. Volgens Paul Moers, voormalig directeur van Albert Heijn en Unilever, is Albert Heijn vrij laat met deze stap. De marktleider heeft bijvoorbeeld een achterstand op Jumbo, dat met La Place veel expertise in huis heeft. Van Egmond heeft er echter veel vertrouwen in dat Bakerstreet geslaagde horecaformules aan de Albert Heijn winkels toe zal voegen.