Attractiepark Toverland wordt anderhalf keer vergroot

Creative Commons by Stefan Scheer_Wikimedia
Foto Stefan Scheer Wikimedia

Toverland, een attractiepark in het Noord-Limburgse Sevenum, wordt in 2018 flink uitgebreid. Het oppervlakte moet in de komende jaren van de huidige 20 hectare groeien naar 57,7 hectare, waarmee het park ruim anderhalf keer zo groot wordt. Komend jaar wordt de eerste stap gezet en zullen er zeven hectare aan het parkoppervlak worden toegevoegd. Centraal bij deze uitbreiding staan een nieuw thema- en entreegebied.

Oomen: “De eerste Wing Coaster in de Benelux”

Bij de vijvers achter het huidige themagebied ‘De Magische Vallei’ zal het nieuwe themagebied komen te liggen. Twee nieuwe attracties moeten hier de eyecatchers worden: een achtbaan en een boatride. De nieuwe achtbaan betreft een Wing Coaster, een achtbaan waarbij de karretjes naast de rails hangen, waardoor een zwevende ervaring wordt gecreëerd. Paul Oomen, technisch directeur van Toverland, verwacht dat de achtbaan een ongekend gevoel van vrijheid zal geven. De achtbaan wordt gebouwd door Bolliger & Mabillard, een toonaangevende Zwitserse achtbaanbouwer. De overdekte boatride wordt gemaakt door het Duitse MACK Rides en is geschikt voor de hele familie.

Diverse nieuwe horeca, winkels en een podium

Behalve het nieuwe themagebied wordt ook een nieuw entreegebied gerealiseerd. Vanuit dit verblijfsgebied kunnen bezoekers gemakkelijk ieder themagebied bereiken. Er zullen diverse nieuwe horecagelegenheden en winkels worden gevestigd, evenals een openluchtpodium. In een masterplan voor de komende tien jaar staan plannen voor nog verdere uitbreidingen, waaronder meer parkeeroppervlak en een hotel. Deze plannen zijn echter nog aan verandering onderhevig.