Bouw grootste hotel Benelux van start gegaan

CC by Alfvanbeem wikipedia
Foto Alfvanbeem Wikipedia

Al vanaf de jaren ’60 wil congres- en evenementencentrum RAI uit Amsterdam een hotel bij het complex hebben. In de zomer van 2014 werd daarom gezocht naar partijen die dit wilden realiseren. Op 26 oktober werd de eerste steen gelegd voor wat in 2019 het grootste hotel van de Benelux zal zijn.

nhow Amsterdam Rai

Het hotel wordt ontwikkeld door vastgoedbedrijf COD en Being Development en zak worden ge Spaanse hotelgigant NH Hotels. Het zal onderdeel worden van NH Hotels’ keten ‘nhow’, dat al hotels heeft in Berlijn, Milaan en Rotterdam. Het hotelgebouw wordt een toren van 91 meter hoog met 25 verdiepingen en zal plaats bieden aan 650 hotelkamers. Daarmee zal het hotel zes kamers meer hebben dan het Ibis Hotel bij Schiphol, de huidige nummer één van de Benelux. Het hotel dat op de driehoek tussen de Europaboulevard, de A10 en het RAI congrescentrum wordt gebouwd komt bovendien in aanmerking voor het BREEAM Excellent certificaat. Dit certificaat wordt gegeven aan gebouwen met een zeer hoge duurzaamheid.

Ontwerp door Rem Koolhaas

Het hotel wordt ontworpen door OMA uit Rotterdam, het architectenbureau van Rem Koolhaas. Het ontwerp is geïnspireerd door de kenmerkende reclamezuil bij de RAI, met drie gedraaid op elkaar geplaatste vierkante blokken. Het is de bedoeling dat het hoge gebouw een verbinding gaat vormen tussen de torens aan de Zuidas met de rest van de stad. Op de bovenste etage komen een bar, restaurant en televisiestudio. Op andere verdiepingen komen een wellnesscentrum, ontbijtzaal, gallerie en een beeldentuin. De hotel moet in 2019 opgeleverd worden.

DELEN