Colliers International begeleidt verkoop ‘beste resort van Europa’

Foto Entoaggie09 Wikimedia

Het Nederlandse hotelteam van Colliers International heeft de verkoop van vakantiepark Castello di Casole in Italië begeleid. Erste Abwickelungsanstalt (EAA) verkocht het park aan hotelexploitant Belmond voor €39 miljoen. Dirk Bakker, Head of EMEA Hotels bij Colliers International, gaf leiding aan het team dat de transactie begeleide en structureerde.

Bakker: “Belmond past perfect bij Castello di Casole”

Dirk Bakker is trots dat het hotelteam van Colliers International de twee partijen bij elkaar heeft gebracht. Belmond is volgens Bakker een van de beste hoteloperators in het luxesegment, en hij is er daarom zeker van dat het resort onder de leiding van Belmond een volgende stap kan zetten. Belmond heeft een wereldwijd portfolio van 49 luxe hotels, treinen en riviercruises in 24 landen. Het bedrijf wil de komende vier jaar €7,3 miljoen investeren in Castello di Casole. Roeland Vos, President en Chief Executive Officer van Belmond laat weten trots te zijn op het inlijven van het resort.

Castello di Casole

Castello di Casole wordt al vijf achtereenvolgende jaren uitgeroepen tot het beste resort van Europa door Travel + Leisure Magazine en Time Magazine. Het landgoed bestaat als sinds de tiende eeuw en ligt in het hart van Toscane, nabij Florence en Siena. Op het landgoed staan een hotel met 39 kamers en 49 luxe villa’s. Deze worden omringd door 1.500 hectare aan landbouwgrond met wijngaarden en olijfboomgaarden. Daarmee is het een van de grootste particuliere landgoederen van Italië. De hotelkamers en villa’s zijn ingericht volgens de traditionele Toscaanse stijl en het zwembad biedt een prachtig uitzicht over de Toscaanse heuvels.