Decathlon trekt in The Wall

Foto Pixabay

Eind dit jaar opent sportretailer Decathlon een grote vestiging in winkelcentrum The Wall in Leidsche Rijn. Het voortdurend met leegstand kampende The Wall weet hiermee in één klap 4600 vierkante meter aan winkelruimte te vullen. De Franse keten slaat haar slag en heeft straks verkooppunten op twee strategische plekken in de regio Utrecht.

Van de Sanden: “Twee grote winkels is ons doel”

Op zijn laatst in het najaar van 2019 moet namelijk ook de winkel op de hoek van het Vredenburg en de St. Jacobsstraat klaar zijn, in het voormalige pand van modeketen C&A. Nick van de Sanden van Decathlon legt in een persbericht uit: “Twee grote winkels – één aan de buitenkant van de stad en één in het centrum – is ons doel”. In winkelcentrum The Wall wil Decathlon ook sportevenementen gaan organiseren. “Onze missie is sport toegankelijk maken voor zo veel mogelijk mensen”, laat Van de Sanden weten. Hierbij richt de sportwinkel zich niet alleen op de inwoners van de stad Utrecht, maar ook op de 200.000 automobilisten die dagelijks langs het complex rijden. “De uitstekende bereikbaarheid en ruime parkeergelegenheid waren voor ons redenen om ons in The Wall te vestigen.”

4600 vierkante meter

Eerder dit jaar moest Sportsworld nog een winkel in The Wall sluiten, omdat het bedrijf het niet eens werd met nieuwe eigenaar Propertize over een vernieuwing van het huurcontract. Decathlon zag haar kans en vult nu 4600 vierkante meter van de in totaal 63.000 vierkante meter die het winkelcentrum telt. Decathlon heeft 1400 winkels in 43 landen en 80.000 medewerkers op de loonlijst. De vestiging in The Wall wordt de 15e in Nederland.