DELA Vastgoed versterkt positie in winkelgebieden

Foto Pixabay

Wederom heeft DELA Vastgoed panden verworven in drukke winkelstraten, met het streven hier sterker vertegenwoordigd te zijn. Ditmaal betreft het investeringen in Den Bosch, Maastricht, Zwolle en Eindhoven. Dit past in een reeks eerdere aankopen door heel Nederland, steevast op locaties die het winkelend publiek goed weet te vinden. Voor het pand in Eindhoven betaalde DELA Vastgoed 5,8 miljoen euro. Wat het in Den Bosch, Maastricht en Zwolle neertelde, maakte DELA niet bekend.

Hendriksen: “DELA investeert in de beste winkelgebieden van Nederland”

De vastgoedtak van het uitvaartconcern kocht in een jaar tijd al meerdere panden op prominente locaties in drukke winkelstraten. In februari bemachtigde DELA Vastgoed een complex in Groningen. Twee maanden later volgden Utrecht, Heerlen en Tilburg. De portefeuille in Den Bosch breidde het toen ook al uit. Hier was in totaal tegen de 20 miljoen euro mee gemoeid. Directievoorzitter Frank Hendriksen verklaart het handelen van DELA Vastgoed: “Met deze aankopen geeft DELA Vastgoed verder invulling aan het beleid, namelijk investeren in de top 21 beste winkelgebieden in Nederland”. DELA Vastgoed, sinds 2008 losgemaakt van de coöperatie, bezit nu meer dan 1,3 miljard euro aan onroerend goed.

Strategische locaties

In Den Bosch kon DELA eerder dit jaar de Miss Etam uitbreiden door de toevoeging van een pand aan de Hooge Steenweg 6 – 8/Korenstraatje 13. Nu komt daar Kerkstraat 3-5 bij, waarin Van Dalen is gevestigd. In Maastricht gaat het om Kleine Staat 17, met als huurder Uniq Mode. Diezerstraat 57 in Zwolle heeft Rituals als uitbater. In Eindhoven is het nieuwe complex gelegen aan de drukste winkelstraat van de stad, de Demer, op nummer 17. Pieces exploiteert het pand. Herestraat 1 te Groningen wordt bezet door First in Jeans, Oudegracht 118 Utrecht door Flying Tiger en restaurant Den Dreak en Promenade 27a-29 in Heerlen door Miss Etam. Heuvelstraat 79 en 91-93 te Tilburg huisvesten Aktiesport en Claire’s. Dit betreft een strategische aankoop, aangezien Heuvelstraat 87-89 ook al in het bezit van DELA Vastgoed was. 

DELEN