Duurste woning Amsterdam ooit verkocht

CC by Sietske_Wikipedia
Foto Sietske Wikimedia

In januari van dit jaar was het record voor de duurste woning in Amsterdam nog in handen gekomen van een groot penthouse in een nog te bouwen appartementencomplex in de Houthavens. Dit penthouse werd verkocht voor een bedrag van 16 miljoen euro. Nu is dit record mogelijk alweer verbroken met de verkoop van een ander groot penthouse, voor een bedrag van rond de 25 miljoen euro.

DAM3

nationaalmonumentvanuitreuzenradHet penthouse bevindt zich in een voormalig kantoorgebouw aan de Dam, naast de Bijenkorf en Grand Hotel Krasnapolsky. Het ombouwen van het pand naar een exclusief appartementencomplex is een project van Bouwmaatschappij Verwelius en heeft de naam DAM3 gekregen. In het complex bevinden zich dertien appartementen en drie penthouses, variërend in prijs tussen €1.145.000 en €24.500.000. De verkoop wordt verzorgd door makelaar R365 | Christie’s International Real Estate. Inmiddels zijn er al meerdere appartementen verkocht, waaronder nu het duurste penthouse. Er gaan geruchten op dat de koper van dit penthouse internationale popster Justin Bieber is, maar Christie’s wil hier geen uitspraken over doen. De dit jaar gestarte transformatie van het pand is overigens nog niet voltooid. Naar verwachting zullen de werkzaamheden eind 2017 klaar zijn. Zo wordt er naar het ontwerp van architect Kees Dam nog een nieuwe voorgevel van glas en natuursteen geplaatst.

De Ruiter: “Je wordt overbuurman van de koning”

Bijzonder aan het project is dat het appartementencomplex wordt aangeboden in samenwerking met naastgelegen vijfsterrenhotel Krasnapolsky. Zo worden de woningen volgens Leslie de Ruiter van Christie’s voorzien van door Krasnapolsky verzorgde services als valet parking, catering, beveiliging, een butler en een wasserij. Tezamen met de unieke ligging aan de Dam, schuin tegenover het koninklijk paleis, moet dit de hoge verkoopprijs gaan rechtvaardigen. Hoewel uniek in Nederland, wordt het combineren van woningen met door hotels aangeboden services in het buitenland al langer gedaan. Dankzij het succes van deze combinaties introduceert Christie’s dit samen met Verwelius nu ook in Nederland.