Gemeente Rotterdam stemt in met hoogste woontoren van Nederland

CC by Pixabay
Foto Pixabay

Na lang beraad door de gemeente Rotterdam over de bouw van drie nieuwe woontorens in het Scheepvaartkwartier is nu toestemming gegeven aan ontwikkelaars AM en Amvest voor de realisatie van het project. Eén van de torens zal de hoogste woontoren van Nederland worden.

De Zalmhaventoren

skyscraper-1031581_640Na de bouw van het nieuwe centraal station en de Markthal hoopt Rotterdam weer een nieuw iconisch gebouw aan de skyline toe te voegen. Tussen de Gedempte Zalmhaven en de Houtlaan zal de Zalmhaventoren verijzen, een woontoren van 215 meter hoog. Daarmee zal het ruim hoger zijn dan de huidige hoogste woontoren van Nederland, de New Orleans van 158 meter, tevens in Rotterdam. Naast de hoge toren zullen er nog twee gebouwen met appartementen van 70 meter hoog gebouwd worden. In de Zalmhaventoren is plek voor 260 appartementen en in de lagere gebouwen worden nog eens 180 appartementen en 35 eengezinswoningen gerealiseerd. Deze appartementen zullen een mix van koop- en huurwoningen zijn en daarnaast zijn er plannen voor kantoorruimte. De Zalmhaventoren is ontworpen door Dam & Partners Architecten en de twee lagere gebouwen door KAAN Architecten. Het complex zal ook een grote parkeergarage, een daktuin en mogelijk een publiek toegankelijk observatieplatform bevatten. Dit laatste zal een spectaculair uitzicht over de stad Rotterdam bieden. Am en Amvest hopen in oktober 2017 te starten met de bouw en het project in 2020 af te kunnen ronden.

Edwin van Leeuwen over overlast

Huidige omwonenden van de plek waar de nieuwe woontorens zullen verijzen zijn niet allemaal even blij met het project. Zo vrezen sommige bewoners jarenlange overlast van de bouw, een toename van het verkeer en hinder in het uitzicht. Ontwikkelingsmanager Edwin van Leeuwen van AM en Amvest stelt dat de huidige bewoners zich geen zorgen hoeven te maken over deze punten. Zo zal er met de bouwtijden rekening worden gehouden met geluidshinder. Ook zal het verkeer volgens Van Leeuwen niet toenemen, omdat de woontorens in de plaats van kantoren komen zodat het werkverkeer alleen maar afneemt. Tot slot zal de hinder voor het uitzicht beperkt blijven door het ranke ontwerp van de toren, aldus Van Leeuwen.