Geplande opening Legoland Discovery Centre Scheveningen in 2019

Foto cjdc Wikimedia

Volgens de planning opent het nieuwe Legoland Discovery Centre in Scheveningen in 2019 haar deuren. Het is de eerste vestiging van dit concept in Nederland. Het project wordt ontwikkeld door SENS real estate en Merlin Entertainments. Merlin Entertainments is een Brits beursgenoteerd entertainmentbedrijf met meer dan 123 attracties in 24 landen. Een van de grootaandeelhouders van het bedrijf is de investeringsmaatschappij van de Deense familie achter het Lego-speelgoed.

Scurrah: “Nederlanders hebben voorliefde voor Lego”

Van het Legoland Discovery Centre bestaan inmiddels 22 vestigingen wereldwijd, hier komen jaarlijks 3 tot 4 nieuwe vestigingen bij. Het Lego-centrum is niet de eerste attractie van Merlin Entertainments in Nederland, het beheert ook Madame Tussauds, de Amsterdam Dungeon en Sea Life. Volgens Chris Scurrah, business development director bij Merlin Entertainments, kan het nieuwe Discovery Centre potentieel 19 miljoen mensen bereiken. Lego spreekt zowel jong als oud aan. Verder merkt Scurrah dat winkelcentra steeds vaker zich proberen te onderscheiden door extra leisure concepten aan te bieden. Zo worden mensen over de streep getrokken om toch wat verder dan het eigen lokale winkelcentrum te reizen. De gemeente Den Haag levert daarom volop medewerking aan het project.

Bouwen in de zeewering

Het Legoland Discovery Centre wordt gerealiseerd op de plek van het voormalig Vitalizee-gebouw. Er wordt gekozen voor sloop van het oude pand en het bouwen van een geheel nieuw onderkomen, met een kelden van 3.000 m² en een begane grond en eerste verdieping van 2.400m². Hierin bevinden zich verschillende zones, waaronder een miniatuurstad, een 4D Lego-bioscoop, bouwplaatsen en workshops, diverse attracties, winkels en horeca. Omdat het Discovery Centre geheel overdekt is, is de attractie het hele jaar aantrekkelijk. De bouw is een complex project wegens de aanleg van een grote kelder in de zeewering. Men verwacht dat de bouw een jaar in beslag zal nemen, daarna zijn nog eens tien maanden uitgetrokken voor de inrichting. Hiervoor worden ongeveer 3 miljoen Legosteentjes gebruikt.