Golfbaan Purmerend maakt plaats voor 1.500 woningen

Foto Pixabay

De golfbaan aan de Westerweg in Purmerend is met 36 holes een van de grootste van het land, maar vanwege teruglopende ledenaantallen zal eigenaar BurgGolf Investments de baan de komende tijd gaan verkleinen naar 18 holes. De gemeente Purmerend heeft de intentie uitgesproken om de vrijgekomen ruimte gaan benutten voor 1.500 nieuw te realiseren woningen.

Krieger: “Dit is een grote kans”

De behoefte aan extra woningen is groot in Purmerend, aldus wethouder van Ruimtelijke Ordening Hans Krieger. De gemeente zoekt naar geschikte locaties voor nieuwbouw en kwam daarbij ook uit bij de golfbaan die een deel van haar terrein wil gaan afstoten. Er wordt nu verder onderzocht of het plan haalbaar is, waarbij ook wordt gelet op de verkeerssituatie. Een goede toegangsweg is volgens Krieger essentieel. Als het plan haalbaar wordt geacht biedt het terrein plaats aan een groot aantal nieuwe huur- en koopwoningen in een groene omgeving.

BDP

Gebiedsontwikkelaar BDP is door BurgGolf Investments aangewezen om de mogelijke herontwikkeling te begeleiden. BDP ziet het als een mooie kans om het nu nog gesloten terrein te ontsluiten voor de inwoners van Purmerend, een stad waar zij veel ervaring mee hebben. Het onderzoek naar de haalbaarheid van de woningbouw zal de komende tijd door BurgGolf, BDP en de gemeente Purmerend worden uitgevoerd, naar verwachting is dit medio 2018 afgerond.