Grootste Holland & Barrett van Nederland opent deuren in Rotterdam

CC by Kenneth Allen _Wikipedia
Foto Kenneth Allen Wikimedia

Op 25 augustus 2016 opende gezondheidsproducten winkelketen Holland & Barrett haar nieuwe Flagship Store aan de Beurstraverse in Rotterdam. Met een oppervlakte van 331 vierkante meter is het de grootste vestiging in Nederland.

De Tuin van Babylon

De Nederlandse tak van het Britse Holland & Barrett begon in 1980 zelfstandig met een winkel in Den Haag onder de naam ‘De Tuin van Babylon’.  Alle verzorgende producten werden hier met de hand gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het succes werd opgemerkt door Ahold, dat de winkel in 1991 overnam en onder de nieuwe naam ‘De Tuinen’ veel nieuwe winkels opende. De producten werden inmiddels niet meer met de hand gemaakt maar aangeleverd door verschillende productenten. In 2003 werd De Tuinen overgenomen door Holland & Barret uit Groot-Brittanië, dat in 2015 besloot om alle winkels in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland onder dezelfde naam te gaan voeren.

Groot en innovatief

Behalve het grote winkeloppervlak en een aanbod van meer dan 600 nieuwe producten bevat de grote vestiging in Rotterdam ook een aantal nieuwe, innovatieve concepten. Interactie staat daarbij voorop. Klanten kunnen bijvoorbeeld zelf een body scrub of geur samenstellen uit de aanwezige natuurlijke ingrediënten. Ook is er de mogelijkheid om het eigen lichaam te analyseren met behulp van de Body Analyzer, waarmee het BMI of de samenstelling van het lichaam gemeten kan worden. Het personeel kan op basis hiervan een persoonlijk advies geven. Speciale aandacht wordt geschonken aan de heilzame werking van honing. Bij de Honing Station worden alle voordelen en toepassingen van dit product uitgelicht.

Breed aanbod

De nieuwe vestiging volgt na een verhuizing uit een kleiner nabijgelegen pand. In het grotere pand ontstaat de mogelijkheid tot het verder uitbreiden van het assortiment en het aanbieden van nieuwe diensten. Met de grotere diversiteit aan producten en diensten hoopt Holland & Barrett een breed scala aan klanten van dienst te zijn. Zo kunnen zowel sporters, mensen die houden van koken of mensen die op zoek zijn naar natuurlijke schoonheidsproducten bij de winkel terecht.