Haagstate begeleidt aankoop Hyatt Place Schiphol Hotel

Shirley de Jong Wikimedia
Foto Shirley de Jong Wikimedia

Avignon Capital, een vastgoedbeheerder uit Londen, heeft het Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel gekocht voor een bedrag van 53,8 miljoen euro. Het is de derde acquisitie van het bedrijf in Nederland, dat kansen ziet op de Nederlandse vastgoedmarkt. De verkopende partij is Hillgate Investments. Bij de transactie kreeg Avignon Capital advies van het Nederlandse Haagstate Advocaten en Savills.

Flaton: “Nederland is een markt waar wij grote waarde in zien”

Eerder dit jaar kocht Avignon Capital al het NH Hotel Amsterdam en het hoofdkantoor van OPCW in Den Haag. De vastgoedbeheerder beschouwt Nederland als een focusgebied binnen zijn Europese expansiestrategie, vanwege de goede beleggingskansen in het vastgoed. Patrick Flaton, CFOO bij Avignon Capital, spreekt van het aangrijpen van een unieke kans bij het verwerven van het Hyatt Hotel. “We hebben een staat van dienst in het kopen van hotels op strategische locaties [..] we zijn zeer verheugd om dit hotel aan onze portefeuille toe te voegen”, aldus Flaton.

Haagstate Advocaten verleent juridisch advies

Het Hyatt Hotel Schiphol werd in 2014 in gebruik genomen en telt 330 kamers. Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van 8.336 vierkante meter verspreid over 13 verdiepingen. Hyatt exploiteert het hotel met een select-service model om exploitatiekosten te minimaliseren. Avignon Capital heeft het hotel gekocht van Hillgate Investments, dat het hotel ontwikkelde en liet bouwen door Volker Wessels. Tijdens de transactie werd Avignon Capital geadviseerd door Haagstate Advocaten, een advocatenbureau uit Den Haag met veel expertise op het gebied van onder meer ondernemings- en contractrecht. Savills verleende advies op technisch gebied. Hillgate Investments werd bij de verkoop geadviseerd door CBRE Hotels.