Herinrichting Noordboulevard Scheveningen van start

Foto Dirk Vorderstraße

Vanaf deze week bouwt aannemer Van Gelder aan de Noordboulevard in Scheveningen. Daarmee gaat de transformatie van de boulevard een nieuwe fase in. Sinds eind 2017 wordt aan verschillende delen van de Scheveningse kuststrook gebouwd. De activiteiten zijn onderdeel van het programma De Kust Gezond. Hiermee investeert de gemeente Den Haag in de revitalisering van haar kustgebied. De Noordboulevard moet in de zomer van 2019 af zijn.

Revis: “Vernieuwing zorgt voor dynamiek en kwaliteit”

De gemeente ziet de Noordboulevard als toekomstige hotspot. “Deze vernieuwing zorgt voor dynamiek en kwaliteit”, legt Boudewijn Revis uit, wethouder Stadsontwikkeling en Wonen. “Dit deel van de boulevard was toch een beetje het stille stuk, waar minder gebeurde.” Die tijd is definitief voorbij, meent Revis. “Vanaf komend strandseizoen wordt dit echt de plaats waar je moet zijn.” Dat geldt volgens Revis voor de boulevard in zijn geheel, die weer “de uitstraling van weleer” terugkrijgt. Hiertoe krijgt de Noordboulevard veel groen en brede verbindingen met het strand, evenals een lichte gebogen vorm.

Transformatie kustgebied

Aannemer Van Gelder maakt deze week een begin met de vernieuwing van de Noordboulevard door keerwanden te plaatsen. Deze moeten tegengaan dat de boulevard gaat verzakken. Eerder is de oude boulevard al gesloopt en is een nieuwe ondergrondse parkeergarage voltooid. Sprangers Bouwbedrijf bouwt hier bovenop een nieuwe winkel- en horecagelegenheid. Later gaat ook het middenstuk van de boulevard op de schop. “De komende jaren gaan we het hele gebied prachtig maken”, aldus Revis. In het kader van De Kust Gezond investeert de gemeente Den Haag in de buitenruimte van Scheveningen Bad, Scheveningen Haven en Kijkduin, terwijl investeerders de ontwikkeling van woon- en werkgelegenheden voor hun rekening nemen.

DELEN