Herstel bouwbedrijf Heijmans zet door

Foto 3weg.nl

Afgelopen woensdag maakte Heijmans gunstige derdekwartaalcijfers bekend. Het bouwbedrijf wist de afgelopen negen maanden 1636 huizen te verkopen, veel meer dan de 1344 in dezelfde periode vorig jaar. De positieve cijfers hebben geleid tot een flinke koersstijging van het aandeel Heijmans, dat nu op €11 staat. Heijmans verkeerde eerder in zwaar weer na een recordverlies van €110 miljoen in 2016. Grote reorganisaties hebben ertoe geleid dat afgelopen zomer voor het eerst weer winst kon worden gerapporteerd, deze lijn lijkt zich nu door te trekken.

Hillen: “we liggen op koers naar structureel herstel”

Ton Hillen, CEO van Heijmans, stelt dat de omzet in het derde kwartaal “conform de verwachtingen” is. Hij is tevreden dat Heijmans ruim binnen de gestelde financiële kaders opereert. Slechts het onderdeel Utiliteit staat licht onder druk door marktomstandigheden, hoewel de omzet daar vergelijkbaar is met die van een jaar geleden. Bij Vastgoed & Woningbouw en Infra zet het herstel verder door. Hillen kijkt positief vooruit en stelt dat het bouwbedrijf op koers ligt voor structureel herstel.

Woningbouw en Utiliteit

De omzet van het onderdeel Vastgoed en Woningbouw is gestegen ten opzichte van vorig jaar, dankzij een groter aantal afgeleverde woningen. Ruim twee derde van de woningen werd aan particulieren verkocht. Verschillende nieuwe projecten zijn aangekondigd, waaronder de renovatie van 1000 woningen in Groningen en de herontwikkeling van 8 hectare bij Ermelo. Het onderdeel Utiliteit laat minder herstel zien, dit komt omdat de markt hier nog niet volledig is genormaliseerd. Bovendien is Heijmans nog selectief in het aannemen van nieuwe opdrachten, waardoor het volume laag blijft.

DELEN