Historisch kantoorpand Amsterdam gekocht door Duitse belegger Real I.S.

Foto Amsterdam Municipal Department for the Preservation and Restoration of Historic Buildings and Sites (bMA) Wikimedia

Een historisch kantoorgebouw aan het Raamplein 1 in het centrum van Amsterdam is aangekocht door de Duitse vastgoedbelegger Real I.S. Real I.S. doet de aankoop voor zijn Real I.S. BGV VII Europa-investeringsfonds, een Alternative Investment Fund (AIF). Het gebouw wordt overgenomen van een particuliere belegger, over het aankoopbedrag worden geen mededelingen gedaan.

Schenk: “We kregen deze unieke kans dankzij onze uitstekende contacten”

Het kantoorgebouw van 3.200 vierkante meter aan het Raamplein werd rond de eeuwwisseling van de 19e naar de 20e eeuw gebouwd voor de Eerste Openbare Handelsschool. In 2013 werd het gebouw aangekocht door een particuliere investeerder, die het pand renoveerde tot modern kantoorgebouw. Momenteel huurt Amerikaans mediabedrijf Warner Bros. de kantoorruimte voor haar Nederlandse afdeling. Jochen Schenk, CEO van Real I.S., beschouwt het gebouw als een hoogwaardig beleggingsobject. “Het gebouw verschilt qua ontwerp van andere typische kantoorgebouwen en biedt aaneengesloten kantoorruimte die moeilijk te vinden is op dit soort centrale locaties.”

Gediversifieerde vastgoedportefeuille

Het kantoorgebouw aan het Raamplein is de achtste investering voor het BGV VII Europa-fonds van Real I.S. Het fonds richt zich op Europa, met een focus op Duitsland, Frankrijk Spanje, Ierland en de Benelux. Het vastgoedfonds belegt in kern- en kern-plusinvesteringen, waar mogelijk aangevuld met een manage-to-core-strategie. Uiteindelijk wil het fonds een vastgoedportefeuille opbouwen met een diverse inhoud uit verschillende landen en sectoren.

DELEN