Hotel Barbizon Palace in Amsterdam verkocht voor €155 miljoen

Foto Wolf161 Wikimedia

Het naast het Centraal Station van Amsterdam gelegen hotel Barbizon Palace is door hotelketen NH verkocht aan Duitse vermogensbeheerder Deka voor €155 miljoen. Omgerekend bedraagt dit zo’n €600.000 per kamer.  NH huurt het pand met onmiddellijke ingang terug voor een periode van 20 jaar, met een optie om de huurperiode met nog eens 40 jaar te verlengen. De verkoop levert een NH een boekwinst van €55 miljoen op.

Monumentaal pand

Hoewel de voorgevel anders doet vermoeden, bestaat Barbizon Palace uit een complex van 19 monumentale panden uit de zestiende en zeventiende eeuw die onderling met elkaar zijn verbonden. Onder deze monumenten bevindt zich ook de oudste houten woning van Amsterdam. Het hotel biedt plaats aan 274 kamers, 12 meeting- en eventruimtes en een fitnessruimte. De ondergronds verbonden Sint Olofs-kapel behoort tot de oudste kerken van Amsterdam en wordt nu gebruikt als congresruimte. Tevens is restaurant Vermeer* in het hotel gevestigd. Barbizon Palace werd in 1988 geopend om verloedering in de wijk tegen te gaan.

Stoel: “Willen hospitality naar een hoger niveau brengen”

In het voorjaar van 2016 werd Barbizon Palace grondig gerenoveerd, om beter aan de hedendaagse standaarden te voldoen. Eind vorige maand werd bekend dat Barbizon Palace zich heeft aangesloten bij een samenwerkingsverband met andere Amsterdamse luxe hotels om hoogstaande hospitality te kunnen leveren. Deze samenwerking richt zich op ‘Luxury Hotels of Amsterdam’, een vacatureplatform voor hospitality-professionals. Volgens Emmy Stoel, mede-initiatiefnemer, wordt hospitality nog te vaak beschouwd als een bijbaan, waar goede gastvrijheid vakmanschap is.

DELEN