Kantoorbelegger Merin gaat blockchain inzetten bij huurcontracten

Foto Pixabay

Merin, belegger in kantoorvastgoed, gaat huurcontracten digitaal vast te leggen door middel van blockchain-technologie. Voor de implementatie is een samenwerking aangegaan met softwareontwikkelaar LegalThings. Volgens Merin zorgt de blockchain voor een simpeler aanhuurproces en een betere beveiliging.

Schmitz: “ieder proces in vastgoedsector is geschikt voor digitalisatie”

LegalThings staat organisaties en overheidsinstanties bij met het digitaliseren van juridische documenten. Het softwarebedrijf is onder meer bezig om het beslagproces bij de politie te digitaliseren. Merin is de eerste klant van LegalThings uit de vastgoedmarkt. Rick Schmitz, mede-oprichter van LegalThings, stelt dat nagenoeg alle processen in de vastgoedsector in aanmerking komen voor digitalisatie, zodat er nog veel efficiëntieslagen te maken zijn. Hij ziet in Merin een vooruitstrevende partner om hier mee aan de slag te gaan.

Blockchain

Door het gebruik van blockchain-technologie worden alle aanpassingen in huurcontracten versleuteld en geverifieerd. Fraude wordt op die manier vrijwel onmogelijk. Eenmaal ondertekend wordt een hash (unieke code) gegenereerd met daarin alle metadata, waaronder het IP-adres, apparaat en locatie van de ondertekening. Deze hash wordt gedeeld met het blockchain-netwerk, zodat aangepaste hashes worden geweigerd als deze niet overeenkomen met de overige hashes in het netwerk. Dit voorkomt ongeoorloofde aanpassingen.

 

DELEN