Leveringsbeslag gelegd op stadion Gelredome

Foto Max de Swart Wikimedia

De Nedstede Groep heeft op 29 januari beslag laten leggen op het Arnhemse voetbalstadion en evenementencomplex Gelredome, zo blijkt uit het Kadaster. Nedstede Leisure Participaties claimt een akkoord te hebben met de huidige eigenaar Rabo Groep over een verkoop. De Nedstede Groep moet uiterlijk volgende week maandag bij de rechter onderbouwen waarom de beslaglegging gerechtvaardigd is.

Van de Kuit: “We hebben zelfs al financieringstoezegging”

Volgens Michael van de Kuit, eigenaar-directeur van de Nedstede Groep uit Amsterdam, heeft Nedstede Leisure Participaties na onderhandelingen een koopovereenkomst gesloten met Rabo Groep. Daarbij is zelfs al een financieringstoezegging gedaan. De verkoop wordt volgens Van der Kuit nu niet afgerond vanwege berichtgeving in de Gelderlander over de onderhoudsstatus van het stadion. FGH Bank, het onderdeel van Rabo Groep met het Gelredome in bezit wil daar geen uitspraken over doen. Een conservatoir beslag zoals nu op het stadion is gelegd, dient meestal om een situatie te bevriezen. Op die manier kan het object bijvoorbeeld niet plots nog aan een andere partij worden verkocht. Het is bekend dat voetbalclub Vitesse ook tot de geïnteresseerde partijen behoorde, zij zouden echter een flinke ‘boete’ moeten betalen die is ingesteld om het multifunctionele karakter van het gebouw te waarborgen.

Spes Bona

Het Gelredome was voorheen in bezit van vastgoedbedrijf Eurocommerce. Na het faillissement van Eurocommerce in 2012 ging het vastgoed over naar de banken die het financierden. Zo kwam het Gelredome in handen van FGH Bank, dat sinds 2016 onderdeel is van Rabo Groep. Het Gelredome valt onder Spes Bona, onderdeel van FGH Bank. Het beslag dat nu is gelegd op het stadion door Nedstede kan alleen nog worden teruggedraaid door de rechter. De huidige situatie is niet van invloed op geplande evenementen.