Monumentaal kantoorpand in Amsterdam gekocht door Cording en Warburg

Foto kevinmcgill Wikimedia

Voor hun Benelux Commercial Real Estate Fund (BCREF) hebben Cording Real Estate Group en Warburg-HIH Invest Real Estate samen een groot grachtenpand aan hun vastgoedportefeuille toegevoegd. Het aankoopbedrag bedraagt vermoedelijk €27 miljoen. Het pand aan de Herengracht 258-266 in Amsterdam wordt momenteel als kantoor verhuurd aan het Amerikaanse reclamebureau Wieden + Kennedy. Het in de 17e eeuw gebouwde monumentale gebouw telt zes verdiepingen, ieder met een oppervlakte van ongeveer 800m², samen goed voor zo’n 5100m² in totaal. Bovendien beschikt het pand over een tuin met tuinhuis.

De Heus: “Dit onderschrijft de kracht van ons team”

René de Heus, Directeur Investment Benelux bij Cording is verheugd met de aanwinst: “Inmiddels is het BCREF binnen een jaar na lancering, dankzij 6 acquisities, gegroeid tot €100 miljoen met een spreiding binnen de 4 grote steden. Dit laat de potentie zien om in een competitieve markt zeer succesvol te zijn.” Verder noemt hij de 5100m² aaneengesloten kantoorruimte uniek op die locatie. Ook Andreas Schütz, Senior Fund Manager van Warburg-HIH Invest is tevreden: “De onlangs uitgevoerde aankoop bewijst de grondige marktkennis van ons bedrijf van de kernmarkten in Europa.”

Benelux Commercial Real Estate Fund

Het Special-AIF Benelux Commercial Real Estate Fund werd in december 2016 gestart door Cording en Warburg-HIH in opdracht van Helaba Invest en een andere institutionele belegger. Het richt zich op kantoor- en detailhandel-vastgoed in de Benelux met een focus op goede locaties in de grote steden. Het bruto volumedoel van het fonds bedraagt €300 miljoen en het geplande investeringstraject bedraagt twee jaar.

Cording zal voor het grachtenpand het asset-management op zich nemen. Onder meer het fondsmanagement wordt door Warburg-HIH verzorgd. Van Doorne, Stevens van Dijck en KPMG adviseerden de kopers, Cushman & Wakefield en Houthoff Buruma deden dit voor de verkopende partij.