Netflix huurt 3800m² kantoorruimte in Amsterdam

Creative Commons by Bryan Gosline Wikipedia
Foto Bryan Gosline Wikimedia

Het nabij station Sloterdijk gelegen kantorencomplex Bright Offices in Amsterdam heeft er een nieuwe huurder bij. Netflix, een bekende online streamingdienst voor films, series en documentaires uit de Verenigde Staten huurt er 3800 vierkante meter kantoorruimte. Bright Offices, bestaande uit vier gebouwen aan de La Guardiaweg 69-92, wordt verhuurd door Cairn Real Estate.

Multi-tenant complex

Voorheen werd Bright Offices door Cairn Real Estate verhuurd aan één enkele huurder. Cairn Real Estate heeft de kantoorgebouwen in de afgelopen jaren echter omgevormd tot een multi-tenant omgeving. Zo huren onder meer Booking.com, Monsanto en Maruboshi ook kantoorruimte in het complex. Om deze nieuwe invulling beter te faciliteren zijn er verschillende renovaties doorgevoerd. Er zijn nu een bemande receptie, een koffiebar en een sandwich- en saladbar te vinden. Ook zal op het centrale plein in de komende zomer een brasserie/restaurant worden geopend.

Pieter Akkerman: “huurovereenkomst bevestiging van aantrekkingskracht”

Pieter Akkerman, Algemeen Directeur van Cairn Real Estate, stelt dat het complex sinds de renovaties en aanpassingen voldoet aan alle eisen die internationale huurders heden ten dage stellen. De omgeving rondom station Sloterdijk is bovendien een aantrekkelijk zakencentrum waar in de komende jaren hard wordt gewerkt aan faciliteiten voor hotelgasten, winkelend publiek, horeca en buurtbewoners. Mede om deze redenen hebben volgens Akkerman nu meerdere internationale bedrijven kantoorruimte in het complex betrokken. Er is nog 1100 vierkante meter beschikbaar voor nieuwe huurders. De verhuur wordt geregeld door Savills en CBRE.