Nieuwbouwproject Hof van Leijh in Haarlem van start

Foto Pixabay

Elan Wonen, DOCK Haarlem, Stichting SIG, Zorgbalans en HBB Groep hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van ‘Hof van Leijh’, een nieuwbouwproject voor woningen aan de Schipholweg in Haarlem. Het plan liep eerder een forse vertraging op toen in 2015 het eerste concept van Elan Wonen niet op alle punten uitgevoerd mocht worden. Bouwbedrijf Trebbe stapte toen ook uit het project, het nieuwe goedgekeurde plan zal nu door HBB Groep worden gebouwd.

Schaapman: “voorbeeld sociale woningbouw nieuwe stijl”

Het gebouw zal plaats bieden aan 126 appartementen en 21 eengezinswoningen voor sociale huur. Naast 4 woonwerk-woningen voor verhuur in de vrije sector worden ook 21 eengezinswoningen te koop aangeboden. Volgens Chris Schaapman, directievoorzitter van Elan Wonen, is het Hof van Leijh een voorbeeld van sociale woningbouw nieuwe stijl: doelmatig, flexibel, compact en geschikt voor uiteenlopende bewoners. Bovendien zijn er veel voorzieningen aanwezig die het mogelijk maken voor zorgbehoevenden om in het gebouw te wonen.

Maatschappelijke voorzieningen

Elan Wonen heeft aan DOCK Haarlem, Stichting SIG en Zorgbalans de opdracht gegeven om invulling te geven aan de maatschappelijke ruimtes in het gebouw. De maatschappelijke ruimtes worden toegankelijk voor zowel de bewoners als buurtgenoten. In onder meer het activiteiten-dienstencentrum ‘De Buurtwinkel’en het ‘Buurtrestaurant’ kunnen sociale contacten worden gelegd. Er komt ook een zorgsteunpunt, zodat senioren langer zelfstandig kunnen blijven wonen. De bouw start naar verwachting in september 2018, de oplevering staat gepland voor begin 2021.