Nieuwe Anne Frank Huis in voorjaar 2018 gereed

Dietmar Rabich / Wikimedia Commons / “Amsterdam (NL), Anne-Frank-Huis -- 2015 -- 7185” / CC BY-SA 4.0
Foto Dietmar Rabich Wikimedia

Het wereldberoemde Anne Frank Huis in Amsterdam wordt het komende jaar uitgebreid. Jaarlijks komen meer dan 1 miljoen bezoekers vanuit de hele wereld af op het voormalige onderduikadres van Anne Frank. Na de uitbreiding zal er meer ruimte zijn voor bijvoorbeeld educatieve ontvangsten en een grotere entree met garderobe. De uitbreiding, uitgevoerd door Salverda Bouw, gaat op 18 april 2017 van start en zal naar verwachting in het voorjaar van 2018 gereed zijn.

Ronald Leopold: “we behouden het authentieke karakter”

Tijdens de verbouwing wordt een naastgelegen pand met voormalige studentenwoningen bij het Anne Frank Huis betrokken, om zo meer ruimte te creëren. Naast een verbetering en vergroting van de bezoekersfaciliteiten zal ook de expositie worden verbeterd. “Veel van onze bezoekers zijn jonger dan 25 jaar en komen uit landen buiten Europa. Het is daarom belangrijk om in het museum dieper in te gaan op de historische context en de achtergronden van het levensverhaal van Anne Frank”, aldus Ronald Leopold, directeur van de Anne Frank Stichting. Er zal meer informatie worden aangeboden over de context van de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging.

Het Anne Frank Huis blijft open

Een vereiste voor de uitbreidingsplannen was dat het Anne Frank Huis gewoon bezoekers kon blijven ontvangen tijdens de werkzaamheden. Er werd gekozen voor het plan van Salverda Bouw door de ervaring die het bedrijf heeft met werken in grootschalige projecten waar de bedrijfsvoering doorgaat, zo stelt directeur Arjan Berends. Salverda Bouw werkte eerder aan de renovatie van het Pullitzer Hotel aan de Prinsengracht en verschillende stadsloketten in Amsterdam, waarbij deze ook open bleven.