Nieuwe winkelformule HEMA in de Benelux

CC by Japiot Wikipedia
Foto Japiot Wikimedia

Behalve in de Benelux heeft HEMA ook meerdere filialen in het buitenland, waaronder in Frankrijk (47), Duitsland (10), Engeland (10) en Spanje (4). In deze internationale winkels paste HEMA de afgelopen jaren een nieuw winkelconcept toe, waarbij de winkels worden opgedeeld in zogenaamde ‘werelden’ in plaats van afdelingen. Zo liggen bijvoorbeeld alle soorten damesproducten of bureau artikelen duidelijk bij elkaar. Ook zijn de winkels ruimer van opzet. Nu wil HEMA deze nieuwe winkelformule ook gaan invoeren bij alle filialen in de Benelux.

Tjeerd Jegen: “de buitenlandse winkels zijn erg populair”

Volgens Tjeerd Jegen, CEO van HEMA, doen de buitenlandse filialen het erg goed. Ook Nederlanders die in het buitenland zijn komen er graag. Hoewel de Nederlandse winkels ook geliefd zijn, is er volgens Jegen een duidelijk verschil merkbaar met de buitenlandse filialen. Daarom gaat HEMA deze winkelformule nu ook toepassen op de winkels in de Benelux. “Doordat we onze internationale winkels op een slimme en frisse manier hebben ingedeeld, kunnen onze klanten onze producten veel makkelijker vinden”, aldus Jegens. HEMA stelde vast dat klanten in Nederland soms moeite hebben om producten te vinden of om geïnspireerd te raken in de winkels.

Start uitrol voorjaar 2017

Nadat er in het afgelopen jaar succesvolle tests werden uitgevoerd met de nieuwe winkelformule in Nederland en België, zal vanaf mei 2017 begonnen worden met de uitrol naar alle winkels in de Benelux. Als eerste zijn de kleinere winkels aan de beurt. In de loop van 26 weken zullen 15 winkels per week worden aangepast naar de nieuwe stijl, zodat in oktober 2017 alle 386 kleinere filialen gereed zullen zijn. Voor de grotere winkels zullen nog test uitgevoerd worden. Als deze succesvol verlopen, zullen ook de grote winkels naar de nieuwe stijl worden aangepast in 2018. HEMA verwacht dat in datzelfde jaar ook de eerste positieve resultaten te verwachten zijn.

DELEN