Noord/Zuidlijn zes jaar na oorspronkelijke deadline opgeleverd

Foto Pxhere.com

De Noord/Zuidlijn in Amsterdam is gisteren officieel opgeleverd, de bouw nam ongeveer vijftien jaar in beslag. Door verschillende tegenslagen is de oorspronkelijke deadline van 2011 ruim overschreden. Bovendien zijn de kosten drie keer hoger uitgevallen dan in eerste instantie was begroot: 3,1 miljard euro. Daarmee lijkt er met de voltooiing van de nieuwe metroverbinding een einde te komen aan een groot hoofdpijndossier in Amsterdam. Volgens de planning wordt de Noord/Zuidlijn op 22 juli officieel in gebruik genomen.

Hoogte- en veel dieptepunten

Reeds eind jaren ’60 lagen er plannen voor de Noord/Zuidlijn, een metrolijn tussen Amsterdam Noord en Station Zuid. Na uitstel door protesten werd in 2003 toch begonnen met de aanleg. Al snel leverde de aanleg van een ondergrondse tunnel onder de historische binnenstad door de moerassige Amsterdamse grond veel problemen op. Enkele monumentale panden aan de Vijzelgracht begonnen te verzakken, zodat de bouw in 2008 stil kwam te liggen. Na een onderzoek en het aftreden van een wethouder kon de bouw toch verder, met flink verhoogde kosten. Het faillissement van onderaannemer Imtech leidde tot nog meer kosten. Alle tegenslagen ten spijt is de aanleg van de Noord/Zuidlijn in bouwtechnisch opzicht uniek. Vrijwel elke bekende tunnelbouw-methode is toegepast bij de aanleg. Daarnaast zijn er ook enkele nieuwe en unieke technische hoogstandjes toegepast, waaronder het onder het Centraal Station onder water ‘invaren’ van tunnelbuizen, het bevriezen van diepwanden van stations en graven onder verhoogde luchtdruk.

Reneman: “regio moet handen ineen slaan voor uitbreiding”

Hoewel er met de voltooiing van de Noord/Zuidlijn een lang hoofdstuk wordt afgesloten, gaan er in de Amsterdamse gemeenteraad reeds stemmen op om de lijn verder door te trekken naar Schiphol. De toenemende drukte op Schiphol en het stijgende inwoneraantal van de regio vereist grote infrastructurele maatregelen. Volgens verkeerswethouder Derk Reneman van de Haarlemmermeer moeten de verschillende gemeenten en vervoerders in de regio hier zo snel mogelijk zelf mee aan de slag, en niet afwachten of het kabinet de helpende zal toesteken.

DELEN