Opnieuw forse vertraging grote fietsenstalling Den Haag CS

Foto Smiley.toerist Wikimedia

Een nieuwe fietsenstalling op het Koningin Julianaplein bij Den Haag CS, waarvan de oplevering oorspronkelijk voor mei vorig jaar stond gepland, heeft opnieuw vertraging opgelopen. Dit heeft wethouder Robert van Asten (Mobiliteit) aan de gemeenteraad gemeld. Na de eerdere vertraging zou de fietsenstalling nu in september de eerste fietsen kunnen opnemen, waarna in december de gehele stalling in gebruik genomen zou kunnen worden. Wederom zal de oplevering echter niet voor deze maanden lukken.

Bouwveiligheid

De fietsenstalling wordt met 8.500 plaatsen de tweede grootste stalling van het land. Bovenop de stalling komen twee woontorens van Amvest en Synchroon van 90 meter hoog. De benodigde veiligheidsmaatregelen om ook tijdens de bouw van deze torens de stalling te kunnen openen blijken in de huidige opzet niet uitvoerbaar. Ook zijn er problemen met de realisatie van een ondergrondse verbinding tussen de fietsenstalling en de stationshal. Het is nog onbekend hoe deze problemen opgelost zullen worden, zodat het project vertraging oploopt. Of deze vertraging ook gevolgen heeft voor de woontorens is ook nog niet duidelijk.

Van Asten: “uitermate teleurstellend”

Wethouder Van Asten laat een onderzoek naar de vertragingen instellen. Intussen gaat uit uitzoeken hoe het fietsparkeren bij en rondom het Koningin Julianaplein zo goed mogelijk gefaciliteerd kan worden zolang de nieuwe stalling niet geopend kan worden. De fietsflat aan de Rijnstraat blijft ook tot die tijd open. Van Asten hoopt dat er intussen een manier gevonden kan worden waarop de nieuwe stalling in ieder geval gedeeltelijk in gebruik genomen kan worden.

DELEN