Op=Op neemt 31 huurcontracten over van Blokker

Wikimedia
Foto G.Lanting Wikimedia

Op=Op, een discounter in persoonlijke verzorgings- en huishoudproducten, neemt de huurcontracten van 31 Blokker vestigingen over. Blokker verkeert in zwaar weer, waardoor de holding bezig is met een grootschalige reorganisatie. Eerder werden al de Leen Bakker, Intertoys, Maxi Toys, Xenos en Big Bazar formules afgestoten. De 100 slechtst presterende Blokker filialen worden gesloten.

Alkema: “we zijn altijd zoekende”

Op=Op bestaat reeds 20 jaar en is sinds 2012 bezig met een opmars. Met de overname van de Blokker-winkels komt het totaal op 161 filialen. De nieuw overgenomen locaties liggen voornamelijk in wijkwinkelcentra door heel Nederland, in plaatsen met meer dan 15.000 inwoners. Op=Op directeur Vincent Alkema heeft de ambitie om voorlopig door te groeien naar 300 tot 350 filialen in totaal. Daarvoor zal hij echter wel moeten concurreren met onder meer Etos, Trekpleister, Kruidvat en stuntende supermarkten. De troef van Op=Op is dat de formule is gebaseerd op het doorverkopen van restpartijen aan de consument.

Eerste online discounter

Het uit Drente afkomstige Op=Op was voornamelijk actief in de noordelijke provincies. Toen Vincent Alkema samen met Jos Venema de formule kocht in 2009 waren dit 21 filialen. Inmiddels draait Op=Op in de meest recente cijfers een omzet van €56,6 miljoen (2015) en maakt de winkelketen enkele jaren achtereen winst. Vorig jaar opende ook de Op=Op webshop, waarmee het naar eigen zeggen de eerste discounter is die online actief is geworden. Tussen oktober en december van dit jaar zullen de overgenomen Blokker filialen worden omgebouwd. De medewerkers van Blokker kunnen opnieuw solliciteren bij Op=Op, het is nog niet duidelijk of er evenveel arbeidsplaatsen zullen zijn.

DELEN