Oud-stadsdeelkantoor Amsterdam West wordt elektrisch hotel

Conscious Hotels met inmiddels twee vestigingen, aan het Museumplein en het Vondelpark, komt eind dit jaar de derde vestiging van het ecologisch design hotel. Maar dat was reeds bekend, de vierde locatie komt op het Westergasfabriekterrein, in het voormalige stadsdeelkantoor. Helemaal in lijn met de filosofie van Conscious Hotels, het hotel wordt namelijk 100% elektrisch.

Conscious Hotel, locatie Westergasterrein
Conscious Hotel, locatie Westergasterrein

Voorbereidingen

De omgevingsvergunning is aangevraagd en zal naar verwachting eind 2016 worden afgegeven. Volgens de plannen zal de bouw in 2017 van start gaan en het hotel aan het einde van dat jaar al de deuren openen.

Elektrisch

Door middels van WKO-installaties (Warmte en Koudte Opslag), zonnepanelen, elektrische verwarming en elektrisch koken kan het hotel volledig op elektriciteit draaien. De stroom komt van Nederlandse windmolens, waardoor de energie duurzaam wordt opgewekt. Geen gas dus, op het Westergasterrrein.

Om de ecologische footprint  verder te minimaliseren zal ook in het bouwproces rekening gehouden worden met duurzaamheid. Duurzame materialen, gerecyclede producten en gecertificeerd hout, alles om de impact op het milieu en omgeving te verminderen.

Niet alleen het gebouw wordt duurzaam, ook het bouwproces zal duurzaam verlopen. Lemmers: “We werken met gecertificeerde partijen en er worden alleen duurzame materialen gebruikt. Ook elk interieurelement moet aan deze eis voldoen, zoals bijvoorbeeld de bedden. We gebruiken volledig gerecyclede producten, gecertificeerd hout of cradle to cradle-materialen.”

Toekomst

Met 4 vestigingen in de hoofdstad ligt een stap buiten Amsterdam voor de hand. Marco Lemmers (CEO, Conscious Hotels) zegt daarover: “Plannen om buiten Amsterdam uit te breiden komen nu in beeld. We hebben straks 300+ kamers in Amsterdam en daar zijn we heel blij mee. Misschien dat we nog een vijfde of zesde locatie willen openen. Maar we kijken ook verder, Den Haag lijkt ons interessant. We denken dan aan een pand dat heel centraal gelegen is, met rond de 100 kamers – we willen uitkijken op de Hofvijver.”