Pilot verhuur van opslagruimtes in leegstaand vastgoed

Wikimedia
Foto Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Wikimedia

Storage Share, een platform voor de verhuur van opslagruimte in leegstaande ruimtes, gaat samenwerken met leegstandsbeheerder Camelot. De pilot vindt eerst plaats in Amsterdam en Eindhoven, bij succes zal de samenwerking uitgebreid worden naar meer plaatsen in Nederland.

Doorten: “er opent zich een wereld aan opslagmogelijkheden”

Julian Doorten, een van de oprichters van Storage Share, ziet een groeiende vraag naar betaalbare opslagruimtes, maar slechts een beperkt aanbod. Vastgoedeigenaren kunnen hier op inspelen door ongebruikte ruimtes tijdelijk te verhuren als opslagruimte. Doorten spreekt va een goede match tussen het tijdelijke karakter van leegstandsbeheer en de behoefte aan opslagruimtes voor korte periodes. De samenwerking met Camelot ligt daarom ook voor de hand. In leegstaande panden zijn vaak veel ruimten aanwezig die voor opslag geschikt zijn. Bovendien verhuurt Camelot vaak kleine appartementen, de bewoners hiervan zouden graag de mogelijkheid voor extra opslagruimte krijgen.

Airbnb voor opslagruimten

Storage Share werd in 2016 opgericht door Julian Doorten en Niels van Eck. Het platform maakt het mogelijk voor vastgoedeigenaren om leegstaande ruimten als opslagruimte aan te bieden. Storage Share verhuurt al ruimtes voor meerdere vastgoedfondsen en de eerste contacten met Camelot waren reeds voor de oprichting al gelegd. Het verhuren van opslagruimten is een interessante manier om opbrengsten te genereren uit leegstaand vastgoed. In eerste instantie zal de samenwerking met Camelot alleen in Amsterdam en Eindhoven plaatsvinden.