Plan smalste woontoren van Europa gepresenteerd

CC by Mlefter_wikipedia
Foto Mlefter Wikimedia

In 2017 wordt de bouw gestart van een nieuwe woontoren in het Rotterdamse Baankwartier. De toren is ontworpen door Powerhouse Company uit Rotterdam en wordt ontwikkeld door Being Development en Red Company. Martens Aannemingsbedrijf zal de bouwwerkzaamheden verzorgen.

Van Dam: “geen smallere toren in Europa”

De ontwikkelaars willen zich met het gebouw onderscheiden met het predicaat ‘smalste woontoren van Europa’. De 150 meter hoge toren komt op slechts 20 bij 20 meter te staan. “We hebben behoorlijk goed rondgekeken, maar we hebben in Europa geen smallere toren kunnen vinden”, aldus Bas van Dam van Being Development. De woontoren komt op de plek van een leegstaand kantoorpand te staan, achter het Oogziekenhuis. Het Baankwartier in Rotterdam heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een buurt in opkomst vol creatievelingen. Onlangs werd ook een andere woontoren in het Baankwartier aangekondigd: de Cooltoren.

Appartementen met royale ramen

De Baan Tower zal plaats bieden aan ongeveer 145 koop- en huurappartementen. Het segment varieert van lofts voor starters tot ruime gezinswoningen en luxe penthouses. De grote en middelgrote woningen zullen ook over een beschutte buitenplaats beschikken. Verder wordt het gebouw gekenmerkt door het gebruik van natuursteen en de grote ramen die een fraai uitzicht bieden over de stad. De plint van het gebouw zal worden voorzien van een open karakter. In deze plint komt een bistro die take-out zal verzorgen voor de hele buurt.