Roompot vakantieparken in Franse handen

Het Zeeuwse Roompot Vakanties is voortaan in handen van het Franse PAI Partners. Volgens De Telegraaf is de keten van vakantieparken verkocht voor een bedrag tussen de 500 miljoen en 600 miljoen euro.

Nationaal marktleider vakantieparkenroompot

Roompot begon in 1965 als een eenvoudige camping maar groeide door de jaren heen uit tot een internationaal bedrijf met vakantieparken in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Denemarken. Dankzij verschillende acquisities wist Roompot zich op te werken tot nationaal marktleider in vakantieparken. Vorig jaar bedroeg de omzet van het bedrijf 281 miljoen euro en voor dit jaar wordt een winst voorzien van 50 miljoen euro.

Participatiemaatschappij PAI Partners

Met de verkoop van het belang van Gilde Buy Out partners, BNP Paribas Fortis en oprichter Henk van Koeveringe aan PAI is Roompot nu in handen van een van de oudste investeringsmaatschappijen ter wereld. Door de overname hoopt Roompot in de toekomst nog meer te groeien en de bestaande parken beter uit te rusten en op te knappen. Voor PAI is de overname aantrekkelijk omdat Europeanen steeds vaker kiezen voor een korte vakantie in een nabij gelegen bestemming. Vakantieparken in eigen land of net over de grens zijn daarbij populaire opties.