Semipermanente supermarkt voor Badhoevedorp

Foto Pixabay

Badhoevedorp heeft er sinds kort een nieuw winkelpand bij. In drie weken tijd verrees hier een demontabele supermarkt, pal naast de oude vestiging van Vomar. Deze keten koos voor de tijdelijke winkel omdat het vorige pand niet meer voldeed en het centrumgebied van Badhoevedorp nog jaren in ontwikkeling zal zijn. Volgens Dorrie Eilers, directeur van bouwer Neptunus, besluiten steeds meer winkeliers in dergelijke situaties tot het betrekken van een tijdelijke vestiging.

Werkzaamheden centrumgebied

Door de omlegging van de A9 ontstaat in Badhoevedorp in de komende jaren een nieuw centrumgebied. Vomar besloot niet zo lang te wachten en liet een tijdelijke winkel bouwen op het naastgelegen terrein. Neptunus, specialist in tijdelijke bouw, realiseerde de ruim 1500 vierkante meter grote locatie in drie weken. Na vijf weken was ook de inrichting voltooid en ontving de supermarkt de eerste klanten. In de maanden voorafgaand aan de bouw van de semipermanente supermarkt vonden al de noodzakelijke grondwerkzaamheden plaats. Het oude pand voldeed niet meer aan de eisen van de uitbater en is gesloopt. De nieuwe vestiging kan vijf tot maximaal tien jaar mee.

Eilers: “Klanten optimaal bedienen door demontabele winkel”

 “Normaal gesproken betekent een grootschalige verbouwing dat een winkel noodgedwongen voor langere tijd dicht moet”, aldus Dorrie Eilers. Dit kan het verlies van klanten betekenen, aangezien zij niet zonder meer terugkeren bij heropening van de winkel. “Met de komst van deze hightech tijdelijke gebouwen hoeft dat niet meer”, stelt Eilers. “Steeds meer retailers zetten tijdelijke winkels in tijdens een renovatie van een winkelcentrum of na een brand.”

DELEN