‘Sorghuys Tilburg’ in handen van Aedificia

Foto Pixabay

Aedificia Nederland BV is de nieuwe eigenaar van ‘Sorghuys Tilburg’ in Berkel-Enschot. Met de transactie is een bedrag van 1 miljoen euro gemoeid. Na een grondige renovatie zal het verzorgingstehuis voor ouderen worden geëxploiteerd door The Blueprint Group, een Nederlandse particuliere zorgverlener.

22 zorgeenheden

Sorghuys Tilburg zal na de verbouwing beschikken over 22 eenheden voor kleinschalig wonen voor senioren met hoge zorgbehoeften. The Blueprint Group exploiteert reeds 20 zorglocaties door heel Nederland, ondergebracht in vijf verschillende merknamen. Sorghuys Tilburg zal worden ondergebracht bij ‘Zorghuis Nederland’, in samenwerking met Boeijend Huys. Zorghuis Nederland is gericht op kleinschalige zorg in het middensegment, voor ouderen die niet langer zelfstandig kunnen wonen. Sorghuys Tilburg wordt de derde vestiging in bezit van Aedificia.

Gielens: “Aedificia is verheugd met groei zorgvastgoedportefeuille”

Stefaan Gielens, CEO van Aedificia, stelt in Vastgoedjournaal zeer verheugd te zijn met de nieuwe aanwinst. The Blueprint Group en overige exploitanten hebben een niet-opzegbare triple net lange termijn huurovereenkomst van 25 jaar getekend. Het bruto huurrendement zal ongeveer 6,5% bedragen. Bij de aankoop werd Aedificia geadviseerd door Stibbe, Cushman & Wakefield stond de verkopende partij bij.