Stationsgebied Arnhem wordt verder uitgebreid

CC by Hellendijk81_Wikipedia
Foto Hellendijk81 Wikimedia

Vanaf 2000 wordt er hard gewerkt aan het transformeren van het stationsgebied van station Arnhem Centraal naar een dynamische en multifunctionele locatie. Wethouder Gerrie Elfrink van de gemeente Arnhem en adjunct-directeur Tobias Verhoeven van projectontwikkelaar Synchroon hebben donderdag 17 november een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van kavel K6/G2. Op de kavel worden nieuwe woningen en een hotel gerealiseerd.

Schakel tussen station en binnenstad

Voor de nu tijdelijk geasfalteerde grond op kavel K6/G2 aan de Oude Stationsstraat tegenover Pathé werd gezocht naar een goede invulling, die voor meer levendigheid op de looproute tussen het station en de binnenstad moet zorgen.  In de afgelopen twee decennia werd al het gehele station vervangen door een nieuw, door architect Ben van Berkel ontworpen stationsgebouw. In 2015 werd het laatste onderdeel, de OV-terminal, geopend. De herontwikkeling van het stationsgebied valt samen met een breder project van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, waarin ook de stationsgebieden van onder meer Utrecht, Rotterdam en Den Haag worden herontwikkeld.

Wethouder Elfrink heeft vertrouwen in Synchroon

Wethouder Gerrie Elfrink is tevreden met de nieuwe overeenkomst. Na het doornemen van de gebiedsplannen is besloten dat er naast een hotel ook meer woningen moeten komen. “Er is veel vraag naar wonen in het centrum en dit is echt een fantastische locatie”, aldus Elfrink. Omdat Synchroon, dochter van TBI Holdings, zich heeft bewezen op het gebied van duurzame binnenstedelijke gebiedsontwikkeling heeft Elfrink veel vertrouwen in de samenwerking. Het komende jaar zal een concreet bouwplan worden opgesteld, waarna naar verwachting medio 2018 de bouw gestart kan worden.