Steeds meer levendigheid op en rond Rotterdam’s Stationsplein

CC by G.Lanting
Foto: G.Lanting

Met de verhuur van de volledige plint van het Groothandelsgebouw aan het Stationsplein is dit stuk van Rotterdam weer wat levendiger geworden.

Wind en trams

Het Stationsplein van Rotterdam was jaren, zo niet decennia, vooral winderig en een plek om snel in een tram te stappen. Met de grootschalige renovatie van het station en het Stationsplein is daar verandering in gekomen. Niet in de hoeveelheid wind, wel in de levendigheid van het plein.

Kantoren, winkels een bar en een hele grote trap

Foto: G.Lanting
Foto: G.Lanting

Inmiddels is alle winkelruimte aan de Weenazijde op de begane grond ingevuld, het groothandelsgebouw kent inmiddels meer dan 180 huurders. Daaronder ook de populaire The Suicide Club op de 8e verdieping van het gebouw. Recentelijk konden Rotterdammers ook met een hele grote trap aan de buitenkant van het gebouw van het Stationsplein naar het dak van het Groothandelgebouw lopen, wat voor de nodige bedrijvigheid zorgde.

Beursnotering

Hoewel een overname, mede door de Brexit,  niet doorging blijft het Groothandelsgebouw volgens bestuurder Marius Meurs te koop staan. Haast is er echter niet “We hoeven niet acuut te verkopen, maar de argumenten waarom we destijds het bedrijf te koop zetten, gelden nog steeds.’