Utrechtse soepfabriek maakt plaats voor nieuwbouw

Foto Pixabay

De Utrechtse Dichterswijk krijgt er 395 nieuwe, duurzame woningen bij. Dat voornemen heeft de gemeente Utrecht bekendgemaakt. Op het voormalige terrein van soepfabrikant Intertaste verrijzen 79 sociale huurwoningen, 65 middeldure huurwoningen en 251 woningen voor de vrije huursector. Tot 10 januari 2019 vraagt de gemeente inspraak van buurtbewoners. Daarna besluit het college of de plannen doorgang vinden.

Verschuure: “Aandacht voor hergebruik van materialen en groen”

De fabriek van soepfabrikant Intertaste ligt tussen het al voltooide deel van Parkhaven en de woningen aan de Croeselaan. Het terrein van Intertaste is een van de laatste nog te herontwikkelen delen van Parkhaven. De gemeente meldt op haar website dat ze samen met een ontwikkelaar en een eindbelegger onderzoekt of de grond tot een aantrekkelijk woongebied kan worden ontwikkeld. “Er is aandacht voor hergebruik van materialen en groen, bijvoorbeeld een deels openbaar park op het dak van de parkeervoorziening”, licht Klaas Verschuure, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, toe. Buurtbewoners krijgen zes weken de tijd om op de plannen te reageren, tot 10 januari 2019.

Eerdere plannen

De grond leek in 2010 al eerder vrij te komen voor de plannen van de gemeente. Royco, dat de fabriek destijds in gebruik had, verkocht het terrein echter onverwacht aan Intertaste. Daardoor moest de gemeente een streep zetten door eventuele nieuwbouwplannen. Nu wil Intertaste het terrein toch verlaten en kan ook dit deel van Parkhaven worden herontwikkeld. “In het plan zit groen en er zijn plekken voor buurtactiviteiten, zodat het gebied aansluit op het Ringpark”, schreef de gemeente in het startdocument dat ze in oktober 2017 publiceerde. Zo moet de nieuwbouw aansluiten op de bestaande bebouwing. 11 december is er een inloopavond om de plannen in te zien.

DELEN