Vastgoed in buitenland populair onder Chinese crypto-miljonairs

Foto Maxpixel

Nu de Chinese overheid de activiteiten rondom crypto-currencies in het land terugdringt, steken veel Chinezen die rijk zijn geworden met de digitale valuta hun geld in buitenlands vastgoed. Investeerders die vroeg investeerden in Bitcoin hebben meestal miljoenen verdiend, buitenlands vastgoed wordt nu gezien als een geschikte vervolginvestering.

Villa in de VS

Guo Hongcai, een Chinese rundveehouder, was een early adopter van de Bitcoin. In april dit jaar verkocht hij 500 Bitcoins in de VS en kocht er een villa van 9000 vierkante meter van in Californië. Hongcai stelt op Crypto-insiders.nl lang niet de enige Chinese crypto-miljonair te zijn die zijn Bitcoins verkoopt in de VS, om er vervolgens vastgoed van te kopen. Hij noemt zijn nieuwe residentie in Californië ‘Mansion of Chives’ (Landhuis van Bieslook). ‘Bieslook’ is Chinees jargon voor beleggers die kwetsbaar zijn voor grote sell-offs.

Karayaneva: “steeds meer mensen kopen vastgoed met cryptocurrencies”

Natalia Karayaneva is CEO van Propy, een vastgoedbedrijf dat zich bezighoudt met aankopen door middel van cryptomunten. Ze stelt dat het voor Chinezen aantrekkelijk is om in buitenlands vastgoed te investeren met Bitcoin, omdat daarmee veel makkelijker geld uit het land te voeren is. Nu moet men vaak een bankrekening openen in Hong Kong, om daar vervolgens via handelskanalen iets te bewerkstelligen. Met de maatregelen van de Chinese overheid tegen crypto-currencies neemt het aantal Chinezen dat hun Bitcoins via deze weg omzet in niet-digitale valute toe.

DELEN