Verkoop pand Christies in Amsterdam-Zuid aanstaande?

Christie's Amsterdam Door Vincent Steenberg
Foto Vincent Steenberg Wikimedia

Christies Nederland moet saneren, daarbij is ook de verkoop van het grote, monumentale, pand in Amsterdam-Zuid niet uitgesloten. “Het pand is van ons en iedereen weet hoe het met de prijzen van vastgoed in Amsterdam is gesteld”, aldus directeur Arno Verkade in Het Parool.

Hoek Cornelis Schuytstraat en De Lairessestraat.

Het pand is gelegen op één van de meest gewilde stukjes grond van het land, het Museumkwartier in Amsterdam-Zuid. Het pand staat in de chique Cornelis Schuytstraat, nummer 57, op steenworp afstand van het Concertgebouw en het Rijksmuseum. Bij een ombouw naar luxeappartementen liggen er dus voldoende kansen voor projectontwikkelaars. De directie van Christie’s zal dit ook niet zijn ontgaan.

Het Pand

Het pand is gebouwd in 1920 in typische Amsterdamse Stijl en staat op een perceel van 862 m2. Voordat Christie’s er in 1973 haar intrek nam was het onder andere een maritiem museum. Het pand beslaat 4 bouwlagen, waarvan de bovenste deels een glazen opbouw betreft. Naast het pand bevindt zich een aanbouw op de begane grond, via de aanbouw heeft men toegang tot kantoorruimtes van Christie’s die zich in het pand ernaast bevinden (perceelgrootte 289m2).