Voormalig ABN AMRO-kantoor Den Haag wordt hotel

Foto Wikimedia

Het voormalige hoofdkantoor van ABN AMRO Den Haag wisselt van eigenaar: Oostenrijkse hotelontwikkelaar UBM Development koopt het pand van DHG. Nieuwe eigenaar wordt UBM Kneuterdijk BV, dat het kantoor tot viersterrenhotel zal verbouwen. Met de transactie is 28,5 miljoen euro gemoeid.

Slager: “Een mooie aanvulling op de Haagse hotelmarkt”

UBM Development is een beursgenoteerde Oostenrijkse onderneming en “een van de grootste hotelontwikkelaars in Europa”, aldus Willem Slager, partner bij DHG. DHG kocht het pand aan de Kneuterdijk in april 2017. Slager legt uit: “We hebben het kantoorgebouw gekocht omdat er van zo’n markant gebouw op deze toplocatie in combinatie met een parkeergarage altijd wat moois te maken valt, wat de bestemming ook geworden was.” DHG besloot tot een bestemming als hotel en maakte werk van een vergunning en herziening van de bestemming. Daarom is er nu toestemming voor 220 hotelkamers en horeca op de begane grond. DHG draagt het project echter over aan UBM, omdat het zelf wil focussen op de ontwikkeling van de eigen logistieke portefeuille. Hoewel zijn kantoor het project uit handen geeft, heeft Slager er vertrouwen in dat het nieuw te realiseren hotel “een mooie aanvulling zal zijn op de Haagse hotelmarkt”.

Bankgebouw

Tot 2017 deed het gebouw dienst als hoofdkantoor van ABN AMRO Den Haag. Voor 28,5 miljoen euro krijgt UBM een verhuurbaar oppervlak van 9.500 vierkante meter in handen, verdeeld over zeven verdiepingen. Ook de naastgelegen dienstwoning en ondergelegen parkeergarage zijn onderdeel van de transactie. De parkeergarage telt ruim tachtig parkeerplekken en wordt verhuurd aan een exploitant. Hoe UBM invulling gaat geven aan het hotel is nog niet bekend.

DELEN