Woningwaarde Rotterdam Zuid stijgt sinds jaren

Rotterdam
Foto Pixabay

Volgens de gemeente Rotterdam heeft de gemiddelde woningwaarde in Rotterdam Zuid voor het eerst sinds jaren een flinke groei doorgemaakt. De regio ontving eerder een financiële impuls van het Rijk met als doel het verhogen van de leefbaarheid door investeringen in wonen, onderwijs, werk, veiligheid en cultuur. Vorig jaar bleek in de woningwaarde al een lichte stijging zichtbaar, maar nu is het zeker; Rotterdam Zuid maakt een inhaalslag.

Resultaten NPRZ

Uit het voortgangsrapport van het Nationale Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) blijkt dat de vele investeringen die in Rotterdam Zuid gestoken zijn, zich nu uitbetalen en de woningwaarde sterk oploopt. Dit is op basis van de resultaten van het programma in de periode medio 2016 tot medio 2017 vastgesteld. ‘’Zuid is bezig met een inhaalslag, maar het is zaak om door te gaan met de integrale aanpak op Zuid. Het herstel is nog broos,’’ aldus Marco Pastors, directeur van NPRZ. Ruim vijf jaar geleden is het programma gestart en het loopt tot 2030. Het streven is dat Rotterdam Zuid zich uiteindelijk kan meten met de rest van Rotterdam en de andere drie grote gemeenten in Nederland op het gebied van opleidingsniveau, arbeidsparticipatie en woonkwaliteit.

Populair onder woningzoekenden

Rotterdam Zuid blijkt bovendien zeer populair onder woningzoekenden uit Rotterdam, regio en andere delen van het land. Mensen uit Rotterdam Noord en randgemeenten staan in de rij. Ook sluiten beleggers en investeerders zich aan. Dit is niet verrassend, aangezien de woonomgeving relatief rustig is en er in sommige gevallen zelfs gratis parkeergelegenheid voor de deur is. Naast het realiseren van grote gebiedsontwikkelingen, wordt veel gebouwd in onder meer Hart van Zuid, Feyenoord City en Katendrecht. De verwachting is dat Rotterdam Zuid in de toekomst nog zal groeien.