21.3 C
Amsterdam
donderdag, augustus 5, 2021

Betsema Groep

Betsema Groep is een onderneming die meerdere bedrijven in de bouwsector beheert, met name in Midden- en Noord-Nederland. Tot de kernactiviteiten van Betsema Groep behoren bouw & ontwikkeling (zowel nieuwbouw als verbouwingen), onderaanneming en de inzet en verhuur van hefsteigers en hoogwerkers. Betsema Groep bouwt zowel voor particulieren als voor bedrijven en overheden. De projecten variëren van een enkele woning of verbouwing tot grootschalige projecten zoals scholen of bedrijfsgebouwen.

Geschiedenis

Betsema Groep is voortgekomen uit een metselbedrijf dat in 1965 werd opgericht door de Fries Jaap Betsema. Later werd het bedrijf overgenomen door zijn zoon Johannes, onder wiens leiding een sterke groei plaatsvond. Sinds 2007 staat Jaap Betsema, kleinzoon van de oprichter, aan het hoofd van Betsema Groep.

Expertise in tijden van crisis

In 2007 is Betsema Groep opgericht, voornamelijk in Noord Nederland werd dit bedrijf actief als hoofdaannemer. De kernactiviteit onderaanneming werd hoofdzakelijk in Midden-Nederland uitgevoerd. Door vele opdrachten voor defensie, waterschappen en de overheid heeft Betsema Groep de crisis, ondanks een flinke reorganisatie, goed doorstaan. In 2014 werd Delfsma Bouw overgenomen waarmee er een specialist in nieuwbouw, verbouw en projectrealisatie in huis kwam. Echter is er geen ambitie om het bedrijf verder te laten groeien, Jaap Betsema vindt ‘stabiliteit en een gezond rendement’ belangrijker.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Hoog in het vaandel bij Betsema Groep staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De basiswaarden zijn People, Planet, Profit en Passion. Dit houdt in dat er gestreefd wordt naar rendement, Profit. Bij Planet wordt rekening gehouden met het milieu en de effecten van de bedrijfsactiviteiten van Betsema Groep hierop. Daarnaast staan bij People de wensen en behoeften van werknemers en klanten centraal. Door Passion voor het vak en plezier in het werk wordt er gezamenlijk gestreefd naar het beste resultaat.

Bouwen voor Morgen. Bouwen voor Mensen.

Om balans te vinden tussen deze vier factoren heeft Betsema Groep de slogan ‘Bouwen voor Morgen. Bouwen voor Mensen.’ centraal staan in haar beleidsvoering. Dit wordt extern ook uitgedragen naar opdrachtgevers, zakenpartners en de samenleving. Dat wordt gedaan door onder andere methoden en technieken te ontwikkelen die de belasting van het milieu verlichten.

Welzijn en veiligheid

De hoogste prioriteit van Betsema Groep ligt bij welzijn en veiligheid. Maandelijks vinden er veiligheidsinspecties plaats op alle lopende projecten. De bedrijven van Betsema Groep voldoen allen aan de eisen van VCA** (Veiligheid Gezondheid Milieu), ISO 9001 (Kwaliteitsmanagement systemen) en KOMO (Objectief vastgestelde kwaliteit voor Bouw en Infra).

Projecten

Betsema Groep realiseerde als hoofdaannemer de verbouwing van het Rijnsburgse gemeenschapshuis, dat onderdak biedt aan een aantal maatschappelijke instellingen, en de brandweerkazerne in Lemmer. Verder heeft Betsema Groep De Regenboogbuurt in Almere ontworpen vanuit het thema Kleur, dat in alle onderdelen van de woningen en openbare ruimte zichtbaar is. Ook de 115 vakantiewoningen in Esonstad van Landal Greenpark in het Friese Oostmahorn zijn door Betsema Groep gebouwd. Tijdens de bouw hiervan is het traditionele steigersysteem vervangen door hefsteigers waardoor er in hoog tempo gewerkt kon worden. Daarnaast zijn er ook vele woningen voor particulieren gebouwd.

Contact:

Nieuws