18 C
Amsterdam
zaterdag, juni 19, 2021

Blauwhoed

Blauwhoed is een projectontwikkelaar, gericht op (her)ontwikkeling, verkoop en realisatie van woningen en commercieel vastgoed in en rondom de Randstad. Projecten worden in samenwerking met architecten, de gemeente, investeerders en in het bijzonder de toekomstige bewoners ontwikkeld. Zij worden vroegtijdig betrokken om gezamenlijk de ideale woon- en werkomgeving te creëren.

Co-creatie

Het co-creatieproces verschilt door de intensiteit van samenwerking met externe partijen. Bij co-development ontwerpen alle partijen vanaf de start van het project mee, aangezien deze invloed niet altijd mogelijk of wenselijk is, kan Blauwhoed de partijen laten kiezen uit een beperkt aantal opties wat valt onder co-decision. Een middenweg hierin is co-design waarbij de gemeente en bewoners hun wensen doorgeven die doorvertaald worden in het ontwerp van Blauwhoed.

Duurzaam en modern

Blauwhoed zet in op duurzaamheid, in de wijk Leeuwenveld II in Weesp zijn daarom duurzame materialen van hoogwaardige kwaliteit gebruikt voor de bouw van woningen en openbare ruimtes.

In Weesp bouwde Blauwhoed 184 eengezinswoningen en appartementen in de moderne buurt Leeuwenveld II. Marije Honders, koper van een eengezinswoning stelt in een interview: “Dit is allesbehalve een standaard nieuwbouwwijk. Vier grote slaapkamers is precies wat we nodig hadden. De luxe badkamer en de houtkachel zijn onze persoonlijke touch. Dat maakt dit huis ons thuis.”

Opgericht in 1616

Blauwhoed heeft al meer dan 400 jaar ervaring in vastgoedontwikkeling. Ten tijde van de Verenigd Oost-Indische Compagnie is Blauwhoed in 1616 opgericht door Amsterdamse dragers die zich in Blauwhoedenveem vestigden. Het vervoeren van scheepsladingen naar de kade werd door dit samenwerkingsverband georganiseerd. Het moderne Blauwhoed heeft samenwerking en organisatie nog steeds centraal staan, ook sinds het bedrijf zich toelegde op vastgoedontwikkelingen.

Contact:

  • Lichtenauerlaan 80, 3062 ME Rotterdam
  • Postbus 2552, 3000 CN Rotterdam
  • +31 (0)10 4535311
  • info@blauwhoed.nl
  • www.blauwhoed.nl

Nieuws