16.4 C
Amsterdam
zaterdag, juni 19, 2021

Boelens de Gruyter

Boelens de Gruyter belegt sinds 2007 in commercieel vastgoed en ontwikkelt woningen door heel Nederland. De vastgoedonderneming is gespecialiseerd in de transformatie van bestaande gebouwen en herontwikkeling van stedelijke gebieden, zodat zij al dan niet met een nieuwe bestemming aan een tweede leven kunnen beginnen. Hierbij streeft Boelens de Gruyter naar duurzame werkwijzen en oplossingen.

Projecten

Zo transformeerde Boelens de Gruyter het Trouwgebouw en de Parooltoren aan de Amsterdamse Wibautstraat. Het vloeroppervlak nam met ruim drieduizend vierkante meter toe. De kantoorgebouwen werden in 2012 aangekocht van Stadgenoot en in augustus 2015 en januari 2016 opgeleverd. Sindsdien exploiteert The Student Hotel er bijna zeshonderd studenten- en hotelkamers.

Een ander opvallend project was de renovatie van een voormalige ammoniakfabriek en dierenasiel in Amsterdam-Oost tot stadsbrouwerij, waar Van Vollenhoven’s Bieren zijn intrek nam. Boelens de Gruyter verbouwde het monumentale pand nabij de Oostergasfabriek en gaf het een nieuwe toekomst als horecagelegenheid.

In de komende jaren is Boelens de Gruyter ook actief in Utrecht, waar het in de nieuwe stadswijk Merwede zes- tot tienduizend woningen gaat realiseren. Dit doet het samen met G&S Vastgoed en Round Hill Capital. Het gebied tussen het Merwedekanaal en Park Transwijk verandert daarmee van kantoren- en bedrijvengebied in een woonwijk.

FC Den Bosch

Sinds juni 2018 is Boelens de Gruyter de nieuwe hoofdsponsor van de jeugdopleiding van voetbalclub FC Den Bosch. Medeoprichter en directeur Maarten de Gruyter was al eerder betrokken bij de club uit zijn geboortestad ’s-Hertogenbosch. Tussen 2013 en 2016 droeg hij als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij aan de commerciële ontwikkeling van het financieel in zwaar weer verkerende FC Den Bosch.

Contact:

  • Toetsenbordweg 55, 1033 MZ Amsterdam
  • Postbus 37768, 1030 BJ Amsterdam
  • +31 (0)20 630 65 30/+31 (0)20 630 65 39
  • info@boelensdegruyter.nl
  • www.boelensdegruyter.nl

Nieuws