18 C
Amsterdam
zaterdag, juni 19, 2021

Dutch Green Building Council – DGBC

Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is een netwerkorganisatie die zich sterk maakt voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

In 2008 werd DGBC opgericht, mede door de huidige directrice Annemarie van Doorn, als onderdeel van netwerkorganisatie World Green Building Council (WGBC) en aansluitend op de markt waarin duurzaamheid steeds centraler staat. Bij DGBC zijn 360 bedrijven en organisaties uit de bouw- en vastgoedsector aangesloten die de missie ‘verduurzaming van de gebouwde omgeving’ ondersteunen. DGBC streeft naar deze missie door opgedane kennis te delen, tools te ontwikkelen en onderzoek te initiëren.

Keurmerk BREEAM-NL

DGBC ontwikkelde en beheert het duurzaamheidskeurmerk Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM-NL), een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie te meten van gebouwen, gebieden en projecten. De methode omvat vier keurmerken: BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie, BREEAM-NL In-Use (voor bestaande gebouwen), BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling en BREEAM-NL Sloop en Demontage. DGBC streeft naar een samenwerking tussen de duurzaamheidskeurmerken voor gebouwen die in Nederland gebruikt worden. De duurzaamheidskeurmerken ‘Energielabel’ en ‘Energieprestatienorm’ zijn volledig in BREEAM-NL geïntegreerd. Professionals kunnen bij DGBC trainingen volgen om gebouwen op duurzaamheidsprestaties volgens de BREAAM-NL keurmerken te kunnen beoordelen.

Contact:

  • Vlasmarkt 1c, 3011 PW Rotterdam
  • +31 (0)10 30 32 777
  • Secretariaat@DGBC.nl
  • www.dgbc.nl

Nieuws