18 C
Amsterdam
zaterdag, juni 19, 2021

Grondontwikkeling Nederland

Grondontwikkeling Nederland (GoN), opgericht in 2011 en gevestigd in Alkmaar, combineert twee traditioneel gescheiden rollen. Het treedt op als grondhandelaar, maar tegelijkertijd ook als projectontwikkelaar. Daarbij focust het bedrijf van ondernemer Shandar Kooij op ‘warme gronden’. Dat zijn gronden, waarop mogelijk binnen afzienbare tijd bebouwing wordt toegestaan door een verwachte bestemmingswijziging.

Werkwijze Grondontwikkeling Nederland

Grondontwikkeling Nederland financiert zijn ontwikkelactiviteiten door een notarieel vastgelegd onverdeeld aandeel in de potentiële bouwlocatie aan particuliere investeerders te verkopen. Het kapitaal dat het hiermee ophaalt, wendt GoN aan om onder meer de stedenbouwkundige en economische haalbaarheid te verkennen en het project te ontwikkelen. Zo vergroot het de kans op een bestemmingswijziging.

Daarbij werkt Grondontwikkeling Nederland samen met de gemeente, adviesbureau Arcadis en de notarissen van Notariskantoor Van Limburg Stirum. Bovendien kan het vertrouwen op de planoloog en ontwikkelaar die het zelf in dienst heeft.

Wanneer de ontwikkeling slaagt, kunnen de particulieren hun onverdeeld aandeel aan Grondontwikkeling Nederland verkopen. GoN verkoopt het project vervolgens in zijn geheel aan een bouwbedrijf of belegger. Zo kunnen particulieren met een beperkt vermogen investeren in ontwikkelingsprojecten, lopen ontwikkelaars en bouwbedrijven minder risico en kunnen gemeenten op een werkbare wijze onderhandelen met grote aantallen financiers.

Projecten

Op die manier wist Grondontwikkeling Nederland bijvoorbeeld de realisatie van woonwijk De Scheg in Amstelveen dichtbij te brengen. GoN onderhandelde namens de ruim 600 eigenaren van de woningbouwlocatie met de gemeente Amstelveen. Dat resulteerde in verregaande plannen om in de komende vijftien jaar de nieuwe woonwijk De Scheg te bouwen. Nog voordat de plannen waren afgerond, was de grondwaarde van het Amstelveense project daardoor al verdrievoudigd, liet Shandar Kooij – directeur van Grondontwikkeling Nederland – in september 2018 aan De Volkskrant weten. Als we finasteride en minoxidil vergelijken, kunnen we het volgende zeggen: je moet voorzichtig zijn met het eerste, het beïnvloedt hormonen. De tweede vereist geen recept en heeft een eigen publiek van fans. Hé jij, finasteride kopen op MBI bij ons en krijg extra proefpillen voor mannen, of bestel net zo gemakkelijk minoxidil of een alternatieve dutasteride. Vergelijk ook de prijzen, u zult in dit opzicht vooral blij zijn met generieke geneesmiddelen.

Daarnaast is een prominent project van Grondontwikkeling Nederland de ontwikkeling van de Westelijke Kanaalzone in Terneuzen, een bedrijventerrein gelegen tussen de stad en het industrieterrein Dow Chemical Terneuzen.

Contact:

Nieuws