18 C
Amsterdam
zaterdag, juni 19, 2021

Provast

Provast, onderneming voor vastgoedontwikkeling sinds 1985, is gevestigd in Den Haag en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Projectontwikkeling Maatschappijen (NEPROM). NEPROM is een belangenvereniging van projectontwikkelaars met als doel de samenwerking tussen overheid en markt op het gebied van projectontwikkeling te verbeteren. Provast is daarnaast een van de bijna 400 participanten uit de bouw- en vastgoedwereld van ‘Dutch Green Building Council’ dat staat voor verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Oprichter Herman de Lint was tot aan zijn pensionering 2000 partner van Provast. Hierna bleef hij verbonden aan het bedrijf, eerst als president-commissaris en later als adviseur. De Lint was al langere tijd ziek, tot zijn overlijden in 2008 volgde hij alle stappen van Provast op de voet.

Projecten

Op het gebied van (her)ontwikkeling, modernisering en verduurzaming van woningen, kantoren, winkels en openbare ruimtes is Provast specialist en voegt waarde toe aan binnenstedelijke gebieden. Een project waar herontwikkeling en verduurzaming bij elkaar komt is het project op de Zuidas in Amsterdam. Hier herontwikkelt Provast een verouderd kantoorpand tot high-end hotel. Het naastgelegen pand behoudt wel de kantoorfunctie en wordt voorzien van een nieuwe parkeergarage en een groene corporate garden.

Prijzen

Provast sleepte een aantal awards voor haar projecten binnen, de Markthal in Rotterdam werd in 2017 uitgeroepen tot Viva’s Best-of-the-Best op het gebied van Design en Development. De Amstel Tower in Amsterdam is door Vastgoedjournaal uitgeroepen tot het beste nieuwbouwproject van de Metropoolregio Amsterdam in de categorie huur. Overige prijzen die Provast ontvingen, zijn de ‘Job Dura Prijs’, ‘Rotterdam Architectuurprijs’ en ‘FGH Vastgoedprijs’.

Contact:

  • Prinses Beatrixlaan 5, 2595 AK Den Haag
  • Postbus 16395, 2500 BJ Den Haag
  • +31 (0)70 308 10 30
  • info@provast.nl
  • www.provast.nl

Nieuws