Bouw sorteercentrum PostNL in Almere van start

Foto Pixabay

PostNL heeft een begin gemaakt met de bouw van een nieuw pakkettensorteercentrum in Almere. De vestiging levert naar verwachting ongeveer 400 nieuwe arbeidsplekken op. PostNL hoopt de toch al vooraanstaande positie in de e-commercesector van de Benelux nog verder te versterken. Eind maart 2019 moet het nieuwe pand klaar zijn voor gebruik.

Duurzaam centrum

Maaike Veeningen, wethouder van Economische en Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Almere, sloeg de symbolische eerste paal in de grond op het 2,3 hectare grote terrein. De komst van PostNL naar Almere raakte eerder dit jaar al bekend, toen de documenten die bij de gemeente waren binnengekomen uitlekten. Hieruit viel op te maken dat er bijna zestig laadplekken zouden komen voor bestelbussen, naast veertien voor vrachtwagens. De naastgelegen kavel van 1 hectare is gereserveerd voor een eventuele uitbreiding. Het pand zal bovendien de hoogst haalbare duurzaamheidsgraad krijgen, namelijk BREAAM Outstanding. Dit bereikt PostNL onder meer door in de komende jaren over te stappen op elektrische voertuigen en zonnepanelen te installeren op het dak van de nieuw te bouwen vestiging.

Kaashoek: “Investeren om onze toonaangevende positie te verstevigen”

Liesbeth Kaashoek is directeur Pakketten & Logistiek bij Nederlands grootste postbedrijf en licht de bouw toe: “Met dit duurzame pakkettensorteercentrum in Almere kunnen we nog beter inspelen op de enorme groei van e-commerce”. Het sorteercentrum zal de regio Almere, ‘t Gooi en Lelystad bedienen. “Om onze positie als toonaangevend logistiek e-commerce bedrijf in de Benelux te verstevigen, investeren wij in onze pakketteninfrastructuur”, aldus Kaashoek. Naast het in 2019 op te leveren pand op bedrijventerrein Stichtsekant opent PostNL daarom drie nieuwe centra in het tweede deel van 2018. Apeldoorn ging Almere al voor en Amsterdam en Venlo zullen op korte termijn volgen.

DELEN