CEO Funda legt functie neer vanwege aandeelhoudersdiscussie

Foto Funda

Quintin Schevernels stapt per 31 december 2021 op als CEO van woningwebsite Funda. Reden daartoe is de voortslepende onenigheid tussen de verschillende aandeelhouders over de te volgen strategie. Schevernels was CEO sinds 2018. Funda heeft nog geen opvolger aangekondigd.

Schevernels: “Langlopende discussies op aandeelhoudersniveau remmen onze strategie”

“Ik vertrek met pijn in mijn hart”, laat Quintin Schevernels zelf weten. “Ik laat een sterk team en een prachtig bedrijf achter”, blikt hij terug. “De langlopende discussies op aandeelhoudersniveau remmen echter de executie van onze strategie waardoor we dit niet kunnen uitvoeren op de manier waar ik in geloof”, gaat hij kort in op de reden voor zijn vertrek. Daarmee doelt Schevernels op slepende onenigheid over de te volgen strategie onder de verschillende aandeelhouders. Grootaandeelhouder NVM, die 90 procent van de aandelen in handen heeft, verschilt daarover van mening met certificaathouders, voornamelijk makelaars en oud-makelaars die de resterende aandelen bezitten. Zo willen laatstgenoemden Funda verkopen, maar worden zij daarin tegengehouden door de NVM. Mede daardoor verwijten de certificaathouders de NVM zijn eigen belangen boven het belang van Funda te stellen.

Veel spanning en onduidelijkheid

De Raad van Commissarissen prijst Schevernels voor zijn prestaties. “We zijn Quintin erkentelijk voor het goede werk dat hij de afgelopen drie jaar heeft geleverd”, reageert Marc Renne, voorzitter van de RvC. “Er ligt een nieuwe en ambitieuze strategie, er is een nieuwe organisatiestructuur neergezet, het technologieplatform is op vrijwel alle vlakken gemoderniseerd en diverse business development projecten zijn in een vergevorderd stadium.” Over de lopende discussies zegt hij enkel dat er “veel spanning en onduidelijkheid is” als het aankomt op de belangen van Funda aan de ene kant en de verschillende aandeelhouders aan de andere kant.

DELEN