Duurzaam ‘Mooi Wonen’-project van Betsema Groep van start in Stiens

In het Friese Stiens verrijzen zestien energiezuinige en ruim opgezette nieuwbouwwoningen. Delfsma Bouw & Ontwikkeling, een dochteronderneming van bouwbedrijf Betsema Groep, trekt de moderne herenhuizen op in de stijl van de jaren dertig. De woningen behoren tot de recentste toevoegingen aan Steenslân, de jongste wijk van Stiens. De eerste zes woningen, gesitueerd aan de Sierksmastrjitte en de Harinxma van Donialeane, gaan nu in de verkoop. Toekomstige bewoners kunnen kiezen uit twee halfvrijstaande en één geheel vrijstaand woningtype. Het nieuwe project in Stiens is het vierde project van Betsema Groep in het kader van ‘Mooi Wonen’, waarbij het bouwbedrijf van DGA Jaap Betsema aandacht besteedt aan energiezuinig wonen.

Betsema: “Zeer energiezuinig en klaar voor de toekomst”

Eerder realiseerde Betsema Groep ‘Mooi Wonen’-projecten in Lemmer, Wolvega en Leeuwarden. Net als bij deze vorige projecten staat in Stiens duurzaamheid centraal. Jaap Betsema, de derde Betsema aan het hoofd van familiebedrijf Betsema Groep, licht toe: “Dankzij de hoogwaardige isolatie en een warmte-terugwininstallatie volstaat een lage temperatuur-vloerverwarming.” Een luchtwarmtepomp en optionele zonnepanelen beperken het energieverbruik en de woningen zijn volledig gasloos. “Daarmee zijn de woningen zeer energiezuinig en klaar voor de toekomst”, aldus de DGA van Betsema Groep. De nieuwbouwwoningen zijn bovendien ook onderhoudsarm.

Op percelen van 286 tot 494 vierkante meter verrijzen moderne herenhuizen met een standaard gebruiksoppervlakte van 138 tot 141 vierkante meter en een eigen garage. Kopers kunnen het woonoppervlakte uitbreiden met verlengingen, erkers, dakkapellen of bijkeukens. Zij uiten hun voorkeuren eenvoudig via ‘Volgjewoning.nl’ van TT-Kopersbegeleiding. Met deze website en app houden zij nauw contact met de begeleider van het project. Ook blijven zij daarmee op de hoogte van de voortgang van de bouwwerkzaamheden en hebben zij toegang tot alle relevante informatie, van offertes tot opdrachtbevestigingen.

Landelijke locatie buiten Leeuwarden

Steenslân is een nieuwbouwwijk aan de oostkant van Stiens, een Fries dorp dat al vóór het begin van de jaartelling werd bewoond. Vanuit het acht kilometer verderop gelegen Leeuwarden voert de N357 direct langs Stiens, dwars door de aantrekkelijke groene omgeving. Bewoners rijden zo binnen een klein kwartier naar het centrum van de Friese hoofdstad. Zelf biedt Stiens onder andere winkels en supermarkten, vier basisscholen, sportcentra, een cultureel centrum en een kinderboerderij.

De eerste zes woningen van het ‘Mooi Wonen’-project zijn te koop voor een koopaanneemsom van €275.000,- tot €345.000,- en worden aangeboden door Germeraad Makelaars uit Stiens.

DELEN