DUWO huisvest 10.700 studenten voor nieuwe studiejaar

Wikimedia
Foto Erik1980 Wikimedia

DUWO meldt dat voor de aanvang van het nieuwe studiejaar bijna 10.700 studenten een huurcontract bij de studentenhuisvester hebben afgesloten. Met name Amsterdam en Delft zijn populaire locaties. Verder verhuurt DUWO ook studentenkamers en -woningen in Den Haag, Leiden, Deventer en Wageningen.

Veel internationale huurders

Van alle DUWO-locaties is Amsterdam veruit het populairst, hier werden 4.346 huurcontracten afgesloten. Bovendien verzorgt DUWO ook de huisvesting van 472 studenten aan het University College Amsterdam In Delft zijn 3.206 studentenwoningen verhuurd, gevolgd door Leiden (1.384), Den Haag (1.502), Wageningen (174) en Deventer (80). Opvallend is dat de meerderheid van de huurders in Amsterdam, Delft, Den Haag en Wageningen internationale studenten zijn. Zo zijn van de 1.502 huurders in Den Haag er 1.248 van buitenlandse afkomst.

Fraaij: “we blijven vernieuwen”

Het hoge aandeel van buitenlandse studenten is te verklaren door de kortere periodes die buitenlandse studenten doorbrengen aan de onderwijsinstellingen. Een reguliere student blijft vaak langer in een studentenwoning zitten, terwijl aan het einde van een studiejaar vrijwel de hele lichting internationale studenten weer vertrekt om plaats te maken voor een nieuwe lichting. Omdat reguliere studenten vaak ook nog gedurende het jaar van woning wisselen lopen deze aantallen in de loop van het studiejaar nog op. Internationale studenten huren vaak een gemeubileerde woning via hun onderwijsinstelling. De reguliere studenten huren door middel van een campuscontract, wat inhoudt dat ze na het afronden van hun studie een andere woningen moeten zoeken. Antoine Fraaij, voorzitter van de Raad van Bestuur bij DUWO, wil de positie van marktleider op het gebied van huurwoningen voor studenten behouden door te blijven vernieuwen en nadrukkelijk in de breedte samen te werken.

DELEN